Halloweenkakor

h1

Hej hej

Strålande höstdag här. Jag gillar att prata om vädret, tycker inte alls det är ”kallprat” jag är genuin intresserad och njuter och förfasas av olika väder : ) Kollar väderappar som om det vore en spännande följetång.

Gav oss ut på vanliga rundan i morse trots 1 grad (!). Försöker beta av en timmes PW (ca 10 000 steg) innan frukost. Fick sällskap av Tessan och Ida så vi tog långa skogsrundan, går ogärna där ensam (fånigt kanske men jag är nog inte ensam om det. Det stör mig dock att jag inte vågar).

h3

Mycket datortid i dag och saker att renskriva och jobb att skicka in, då är det skönt att rensa huvudet innan och få lite frisk luft. I går bakade jag en massa som ni kanske såg på instastories, recepten kommer såklart. Men tills jag hinner skriva in dem så tipsar jag om den här goda Halloweenkakan. Enklare än man tror att göra. Receptet hittar ni HÄR.

h2

Eller de här små söta halloweenkakorna. Receptet på dem hittar ni HÄR.

h4
h5

Tidig lunch för mig i dag, åt just rester av en laxrätt med svamp. Orkade inte göra någon sallad till så jag slängde på en näve pepperoni. Märklig kombo, mina lunchtallrikar lämpar sig inte alltid på bild 😉  Vad ligger i er matlåda/på er tallrik?

KRAM

 1. Hej! Följt din blogg i många år – läser ofta men skriver sällan 🙂
  Väder – är likadan. Kollar prognoser och ”följer” det. Har storslagen fri utsikt från huset och kan följa regn på lång väg.
  Middagsdags här nu – potatis- & morotsmos med en kycklinggryta tll med broccoli och majs, i en hittepå-sås med spiskummin, tomat, kokosmjölk och ja, massa kryddor jag inte minns 😉

 2. Tack för en fanststisk blogg, min favorit!
  Lunchen i dag blev rester från i tisdags. Ungarostad potatis, kokta morötter och köttbullar gjorda på formbar vegofärs. (Försöker smyga in lite vegetariska recept några gånger veckan) Och givetvis brunsås och lingonsylt till det. Ha en fortsatt fin torsdag!

 3. Tror du att man kan våga sig på Kungmarkattas nötkräm istället för nutella? Deras nötkräm är hårdare i konsistensen, kanske blanda den med lite neutral kokosolja….. det finns nämligen ingen palmolja i den jämfört med nutella. Filmjölk, inget vi äter, får testa att ta yoghurt/kvarg istället! Kan bli en intressant kaka detta!

 4. åt rester, potatismos med fisk som varit i ugnen med sås, dock fanns det typ bara sås kvar såg jag imorse och ingen fisk, slängde i lite fryst brockoli i lådan. Blev helt ok faktiskt.
  När jag ska hämta barnen käkar jag oftast lunch på 20 min för att få ihop mina timmar. Då är det viktigare att det finns mat än vilken mat det finns.

 5. Ja inte är luncherna alltid så snygga, men det blir exakt det som är över från kvällen innan, alternativt yoghurtkvarg med granola, eller så slänger jag ner de grönsaker som finns hemma och ta en bit chevre ost till det och har vi rödbetor hemma så är det lyx 🙂

 6. Vädret är alltid aktuellt! 3 grader här i stan i morse. Perfekt temperatur för min morgonjogg.

  Kakorna ser läskigt goda ut!!

  Min lunch var en fullträff. Köpte nattbakad högrev med potatismos på Hemköps buffé. Fortfarande mätt och klockan är snart tre. Det händer aldrig.

 7. I min lunchlåda var det Kreolsk gryta med pressad potatis, riktigt mumsigt! 😊 Den där Halloweenkakan ser fantastiskt god ut, måste nog testa att göra en sådan. Kram

 8. Jag är precis som du. Väljer ogärna viss promenadstråk när jag går ensam. Och om jag går där är jag noga med att inte ha för högt ljud i lurarna och så går jag och kollar bakåt typ hela tiden, för att se om det kommer någon…
  Så sjukt att man ska känna så. Jag och min man pratade om det och han springer mycket sena kvällar i mörkret. Han har typ aldrig ens reflekterat över att han skulle behöva ta en annan, mer upplyst väg.
  För han behöver inte tänka på det.
  Suck!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..