Dumlekakor

DSC_9735

Hej hej

Todolistan krymper (yay), DHL ringde och frågade om de kunde komma tidigare (hurra) så leveransen är redan här (det ska bli en ny tv-bänk då vår förra är redo för tippen. ”ska bli” = Micke måste visst bygga ihop den först hehe). Micke tar vägen förbi systemet och Ica så jag slipper hasta i väg dit. Älskar fredagar men har alltid hundra järn i elden då, försöker att inte jobba så mycket på helgen men det betyder en hel del planerande och förprogrammerade och jag är lite av en expert på att skjuta upp saker i sista sekund (och sitter sen alltid på helgen ändå). Ska bättra mig på den biten. 2019..

DSC_9720

Bakade klassiska dumlekakor. Dessa har väl alla gjort tusen gånger men det finns säkert nån som missat dem. Enkla att göra och himla goda.

Dumlekakor
24 st

200 g smör
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
3 dl mjöl
24 st dumlekolor
24 st Noblesse
24 st aluminiumformar

Vipsa rumsvarmt smör och socker fluffigt. Blanda mjöl med salt och bakpulver och rör ner det i smöret. Forma degen till 24 st bollar och lägg dem i formarna. Tryck ner en dumlekola i varje.

DSC_9723
DSC_9725

Grädda dem i 175 C ca 10-12 minuter. Ta ur plåten och lägg på en noblesskiva på varje medan de fortfarande är varma så chokladen smälter. Låt kallna.

DSC_9728

Ta den Nobless ni gillar bäst. Blir gott med mörkare eller den med apelsin också men jag kör oftast på klassikern. (Förövrigt sjukt gott med lövtunn choklad, skulle kunna äta hela asken utan att blinka)

DSC_9726
DSC_9732

Nu ska jag åka och hämta mina småttingar, så pepp på julmarknad!

KRAM

  1. Åh, dessa bjöd min mamma mig på i förra veckan när jag besökte henne. Jag älskar att laga mat men avskyr att baka. Himla tur att jag har en mamma som tycker precis tvärtom! =) Jag fixar familjemiddagarna och hon tar efterrätt/bakverk. Win-win! Önskar dig en riktigt härlig helg. kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..