Chokladmuffins med arraksgömma

DSC_8963

Hej hej

Vilket otroligt deppigt väder i Örebro i dag. Så grått och dimmigt så det känns som man knappt vaknat. Iof ganska stämningsfullt med tanke på att det är premiär för säsong 4 av Outlander i kväll! Fler än jag som längtar? Kl 20.00 i kväll är det jag som bänkar mig!

Hade några arraksbollar över (DESSA, galet goda och så lätta att göra, de måste ni testa!) så jag stoppade ner dem i en omgång muffins – och de blev sååå himla goda. Så otroligt saftiga och smakrika, älskades av alla här hemma.

DSC_8832

Chokladmuffins med arraksgömma

2 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1 msk vaniljsocker
1 1/2 dl kakao
1 st ägg
3/4 dl mjölk
1/2 dl vegetabilisk olja
1/2 dl hett kaffe
arraksbollar
mörk choklad

Sätt ugnen på 170 grader. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa samman ägg, mjölk, kaffe och olja lite lätt i en annan bunke. Vänd ner de torra ingredienserna med en slickepott och blanda till en slät smet.

DSC_8828

Lägg cupcakeformar i en cupcakeplåt eller använd dubbla formar på en vanlig plåt. Fyll formarna till ¾ med smet, stick ner en arraksboll i varje och grädda mitt i ugnen i 17–18 minuter. Prova med sticka att muffinsen är genomgräddade. Låt svalna helt. Garnera med lite smält choklad att ringla över.

DSC_8958
DSC_8980

Alltså SÅ goda. Säkert gott med vanliga chokladbollar också, får testa det nästa gång. Svag för arraksbollar dock, lätt godast av de två om jag får välja.

DSC_8976

KRAM

LOADING..