Kolor med cocoacolasmak

DSC_9251

Hej hej

Går runt och gnuggar mig i ögonen mest hela dagarna här, detta grå och dimmiga väder – känns som dagen aldrig startar. Och sååå segt det är att gå upp. Varken jag eller barnen kommer upp och sen blir allt stressigt och trist. Försöker ställa klockan lite tidigare i morn för husfridens skull.

DSC_9231

Bjöd ju på julkolor när jag hade tjejmiddag som jag lovade återkomma om. De fick himla gott betyg och Micke har satt i sig de få som blev kvar. Hemligheten är coca cola!

DSC_9250

Jag hade denna hemma på provsmak men man kan köra på vilkenman vill, vanlig klassisk coca cola ge nog lite mer colasmak. Recept från Köket.se.

Cola-Kola

5 dl coladryck
100 g smör
2 dl vispgrädde
3 dl socker
0,5 dl sirap

Häll upp coladrycken i en kastrull och koka ner colan tills ca 1 dl återstår. Smält smöret i annan kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna. Koka kolan utan lock och rör om då och då. Använd en termometer och koka upp till 124 grader. Lägg ut ett bakplåtspapper i en ugnsform och häll upp kolan. Låt svalna och klipp i bitar. Slå in kolarna i papper så de inte klibbar i hop.

DSC_9245
DSC_9246

DSC_9252
DSC_9254

Såå goda så dessa måste ni ha på julgottebordet i år!

KRAM

 1. Annika skriver:

  Halleluja vad goda de verkar vara!!

  1. Jaaa det är de, du måste prova! kram

 2. Asså wow som alltid här hemma är det så mycket matplatsen så du skulle skratta måste pröva dessa! Snälla vad har du för termometer hittar aldrig nån bra?

  1. Hittar inte heller nån, avverkar dem på löpande band. Har en från gastromax köpt i billighetsbutik just nu och den är faktiskt helt ok so far! Kul att du gillar och provar 🙂 kram!

   1. Tänkte dessa kolor tror du de skulle va goda med julmust istället för cola?

    1. Absolut men det blir ju en annan smak 🙂 kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..