London baby!

IMG_0200

Hej hej

I dag kör vi Londontips i bloggen! Blev så många bilder så jag delar upp det i lite olika inlägg.

Vi åkte lördag-tisdag, lagom långt med två 11 åringar tycke jag (även om de absolut inte ville åka hem och absolut vill åka tillbaka). Bokade ett rätt sent flyg hem som landade ca 21.30 – det gör jag nog inte om. Dels går man ju bara och väntar på att resa hem sista dagen och allt är nerpackat och utcheckat. Och dels landade vi så sent så inga flygbussar eller tåg gick till Örebro så vi fick ta bilen. Men annars var det lagom långt, vi åkte så vi kom strax efter lunch på lördagen och fick alltså i princip 3 hela dagar.

IMG_0102

Checkade bara in och begav oss raka vägen till Primark där tjejerna fick gå loss. Nog den bästa affären om ni frågar dem : ) Eller förresten vi grundade med lite mellis på en närliggande pub först.

IMG_0090
IMG_0093

Doppa bröd i ost var gott men servicen var faktiskt rena skämtet. Det blev fel på det ena och andra för de flesta, folk stod och himlade med ögonen och Stina fick tillslut skälla ut servitören för att Ella skulle få rätt mat. Jag försökte beställa varsin Pornstar martini (serveras med en shot mousserande vin vid sidan av) men fick inga shots. Frågade var de var? – jag har hällt i dem. Ok men de ska ju serveras vid sidan av? Står även i beskrivningen.. – MEN JAG HAR HÄLLT I DEM skrek hon tillbaka. Eh.. ooook.

IMG_0100

Tänkte först att det var servitrisen som hade en dålig dag men jag vill ju nästan varna för alla pubbar i samma kedja, vi lyckades nämligen gå till 3 (!) st. Håll utkik efter personal i grönrutiga skjortor som önskar de gjorde något annat i livet än att jobba på dessa pubbar. Vänd i dörren.

IMG_0088

Andra dan slank vi in på en annan pub och hade ett himla sjå att få beställa en GT. Fick efter många om och men in varsin men utan citron/lime/gurka/whatever, försökte lite fint be om något av dessa men NEEJ det kan man inte få, de är en våning ner (?). Ok, men de som sitter brevid oss har ju fått det i sina? *himlar med ögonen åt mig* – jag: *himlar med ögonen tillbaka och säger att vi nog gärna vill ha några skivor i (hon verkade ändå hämta drinkarna en våning ner) och tillslut fräste hon att jaja jag hämtar väl det då… Det kom dock aldrig några. Inte heller chipsen vi beställt. Tog sin tid att betala också för innan oss stod ett par som var oxtokiga och skällde ut dem efter noter. Tänkte att vi skippar nog pubbar med grönrutiga skjortor framöver.

IMG_0325

3:e dan slank vi in på en pub i ett lite finare område med lyxbutiker längs gatorna. Kommer fram till baren och näää. Grönrutiga skjortor. Som just nu hade en konversation med en upprörd besökare. – Ni kan inte beställa mat nu, köket är stängt. – Ok hur länge då? – Det vet jag inte. – Kan du kolla upp det? – Då måste jag ringa chefen. – Eh ok gör det. En liten stund senare: Vi serverar ingen mat i dag vi byter meny. – Ok, när kommer den nya menyn då? – Det vet jag inte.. #kundengick

IMG_0327

Orkade inte gå längre och tjejerna var hungriga (fanns ju ingen mat förvisso men vi köpte ett gäng påsar chips) så vi beställde varsitt glas rosévin. Som smakade SKIT. Gick inte att dricka, och då ar vi inte särskilt kräsna. Gick tillbaka och sa som det var att det smakade illa (typ gammal pissoar) och fick en utskällning : att jaadu du känner uppenbarligen inte till rosévin men det ska smaka så här och det är inget fel på detta!. Fick snällt gå tillbaka till bordet med det drickbara vinet och satte oss och stirrade på glasen och undrade huuur det är möjligt att hamna på denna kedja för tredje dagen i rad. (MEN tillslut kom faktiskt servitrisen in och sa att hon ringt sin chef som sa att det visst var ok att byta till ett annat vin så vi fick nytt! Halleluja).

IMG_0329

Nåväl, det blev ju nästan roligt tillslut.

KRAM

 1. Usch vilken dålig service ni råkade ut för! Bra att du varnade för den pubkedja. Jag åker till London i helgen med mannen ( hans födelsedagspresent till mig) och vi ska undvika pubar med serveringspersonal i grönrutiga skjortor.
  Vi tänkte boka afternoon Tea på Sketch, men mannen fastnade för Sawyer hotels afternoon Tea , så det fick det bli. Vilka butiker är värt ett besök? Jag biltull Primark och Hamleys( mest för att kolla julklappar till de små)

  Kramar & tack för härliga o bra Londontips

 2. Koller på en resa till London i present till maken, tack för tipset vad vi ska undvika.
  Skrattade åt din berättelse, var ju så dålig service så det är skrattretande:)

  Vad stor Olivia har blivit! Har följt din blogg sen hon precis var född och sökte på päronpaj och hittade ditt recept på päron i burk och sockerkaksmix, sen dess är jag flitig värre att läsa och använda mig av dina recept:))

  1. Jennie skriver:

   Haha! Den päronpajen är mitt första minne av Matplatsen oxå! Fast det var redan innan Olivia ens var påtänkt 😉

   1. haha vad roligt! Länge sen jag gjorde den nu, blev riktigt sugen! kram

 3. Annika skriver:

  Men så tråkigt med så kass service!! Tur att det runtomkring var trevligt i alla fall. <3

 4. Carin skriver:

  Nej vad rolig bild på era barn 😂 kopior av sina mammor båda två 👌🏼

 5. Cazi skriver:

  Men hjälp vad otur ni haft med servicen! Maten som är en stor del av en resa och så blir det så där… Vad tråkigt. Hoppas ni fick bra service på andra ställen.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..