Klassisk sommarkyckling

DSC_7973

 

Hej hej

Vi äter inte bara bakverk här hemma just nu även om man kan tro det : ) Den här rätten heter sommarkyckling (Arla) och det kanske känns lite fel just nu hehe, men nejdå detta är gott året om!

DSC_7974

Klassisk sommarkyckling

500 g kycklingfilé
2 vitlöksklyftor
smör
2 ½ dl vispgrädde
1 tärning hönsbuljong
2 tsk dijonsenap
½ dl grovhackad färsk gräslök
¼ gurka
140 g bacon

Skala och hacka vitlöken. Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna. Blanda grädde, smulad buljongtärning, senap, vitlök och gräslök i en vid panna. Lägg i kycklingen och låt koka under lock ca 10 min.

Skär gurkan i skivor och halvera dem. Strimla baconet och stek det knaprigt. Låt det rinna av. Rör ner gurkan i såsen vid servering och strö över bacon och lite gräslök.

DSC_7976

Gott till både potatis, ris eller pasta. Enkel och god vardagsmat!

KRAM

 1. Vilken perfekt vardagsrätt! Måste helt klart testas. Kyckling är poppis här hemma och bacon med 🙂

  Lite knasig kommentar från hon som undrade om vad det kostade, det står ju på hemsidan. Vi ska dricka afternoon Tea på ett ställe som hette Butlers at chesterfield, fick så bra omdömen på tripadvisor( brukar alltid lösa omdömena där innan jag bokar något)
  Återkommer med recept på fruktkakan 🙂
  Kram

 2. Kicki skriver:

  Hahaha! Men, kom igen! Svara nu ärligt på vad afternoon Tea kostade i London. Du som medelstor bloggare, gift med en elektriker, borde ju inte bada i pengar. Det gör inte vi heller, vi som undrar. Hemsidan är ju helt vrickad. Kolla ditt bankkort. Vad kostade besöket med 2 vuxna och 2 barn? Är i samma situation och vill verkligen veta. I övrigt är din blogg jättebra. Mycket samarbeten men, däremellan jättebra recept. Våga stå för kostnaden nu. Inte Du som sätter priserna, eller hur? Eller var du sponsrad?

  1. Lite märklig kommentar 😂Priserna står ju på hemsidan! Och en läsare har ju redan kollat upp det? Inte alls sponsrad. Köpte fler saker samtidigt så vad som är draget på mitt konto är tyvärr ingen hjälp. Trevlig kväll!

 3. Hej!

  Låter gott:-)
  Ska kycklingen vara hela filéer el skäras i bitar?

  Så nyfiken på om det blev en plastgran eller vad ni köpte för otippat🤔🎄?

  Trevlig kväll!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..