Pepperonipizza – fathead crust

DSC_8050

Hej hej

Vill man ha ett alternativ till mjölbaserad pizzabotten så är denna fathead-botten jättegod! En lowcarbbotten gjord på mandelmjöl och ost.

DSC_8043

Pizzabotten:
145 g färdigriven mozzarella
2 msk färskost
1 ägg
2 dl mandelmjöl
salt
1/2 tsk vitlökspulver

Lägg den rivna mozzarellan i en mikrosäker bunke tillsammans med färskosten. Smält i mikron full effekt ca 2 min. Rör ihop med en gaffel. Lägg över i matberedare med flatvisp och vispa ner ägget så det blir en slät smet. Vispa ner mandelmjöl och kryddor. Låt gärna degen vila i kylskåp någon halvtimme så blir den enklare att arbeta med.

Dela degen i två delar och lägg varje degklump på bakplåtspapper. Lägg ytterligare ett papper över. Kavla försiktigt ut till en avlång tunn platta. Grädda i 6-8 minuter, 220 C, tills bottnarna är gyllenbruna.

DSC_8033
DSC_8035

Toppa med valfri topping. Här har jag haft på pizzasås, mozzarella, silverlök, kalamataoliver och stark salami. Grädda tills osten smält och pizzan har fått fin färg.

DSC_8046
DSC_8048

Så gott! Pizza är verkligen en av favoriträtterna, tröttnar aldrig. Söndagspizza kör vi i princip varje söndag men funkar ju vilken dag i veckans om helst, en slapp middag i soffan eller finare fredagsmiddag. Alltid gott!

(Den HÄR varianten är också himla god, perfekt att servera som förrätt/förtilltugg)

KRAM

 1. Håller med – pizza är oslagbart! Hos oss har det blivit en grej, så vi äter alltid det när vi ska fira något. Typ födelsedagar mitt i veckan eller så. Kvällen som jag & maken blev tillsammans för massa år sedan åt vi pizza, likaså när han hade friat, första kvällen hemma från bb med första sonen… Nu är det som sagt vår grej, så till nattamaten/vikningen på vår bröllopsfest hade vi en pizzeria som levererade pizza framåt småtimmarna 😋🍕 ”Du är mitt extra allt på livets pizza” 🍕

  Trevlig helg!

 2. A skriver:

  Ååå gott som alltid….
  Har för mig att jag sett en popcornmaskin hemma hos er? Hur fungerar den? Är den bra? Nått du rekommenderar till julklapp??
  Hoppas ni har en mysig kväll ute på stan😊
  Kram/A

 3. Anna skriver:

  Jag är ju ett fan av tunna kanter, men inte brända så jag tror jag håller mig till min icke-lchf-kalljästa-skitdgod-på-riktigt-pizzabotten 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..