ANNONS

The skaldjursplatå

/
DSC_1302

Hej hej

Dinnerparty i helgen var det ja. Fam Ö kom över med barnen. Och eftersom vi inte hann laga middag så hade jag förbeställt skaldjur som jag hämtade upp innan de kom, smidigt vid tidsbrist och alltid gott och festligt (skaldjuren är dessutom extra goda så här års).

Behöver ju inte vara en skaldjursplatå, ”bara” räkfrossa är ju en förträfflig middag att bjuda på när man inte hinner laga. Serveras med lite sås och gott bröd.

DSC_1303

Fick många frågor om outfiten på instagram, det är en blus (gammal dessvärre) och en kort klockad glittrig kjol (ny!) från H&M. Örhängen från MQ.

DSC_1310

Till barnen kokade jag korv. Lägg några minuter på att göra en god lag, häll i salt + gul lök + lagerblad och några vitpepparkorn. Koka upp och låt sjuda en stund så lagen tar smak. Stäng sedan av värmen och lägg i korven. Låt dem ligga i den varma lagen tills de ska serveras.

DSC_1291

Korv med bröd och friterade pommes blev det, snabbmiddag även för dem. Serverade i korgar, att äta på golvet medan de pysslade pärlplattor. Uppskattades mer än att sitta vid dukat bord 😉

DSC_1319

Fick fina blommor och gott rödvin, älskar både blommor och rödvin <3

DSC_1312

Julröda välkostdrinkar till stora och små. I barnens juliga flaskor (huuur söta?) var det Fanta Exotic med vi vuxna fick varsin Twister (recept HÄR)

DSC_1279
DSC_1316

Lite juligt plock till det. Köpte nyheterna med knäcksmak men njae det smakade för mycket godis istället för kryddig pepparkaka så jag bytte ut dem innan gästerna kom till gamla hederliga. Pepparkakor med mögelost är förövrigt bland det godaste som finns!!

DSC_1281

Tinade upp lite brynt vispat smör och dukade med varsin brödtallrik till middagen.

DSC_1280
DSC_1289

Ser ni vad jag fick tag i i Stockholm?? Jo en bukett hyacinter från Hötorget – lyx!! Ä l s k a r hyacinter. Köpte några vaxade varianter jag har i hallen men de slår inte ut, bara torkar. Fick en flashback till förra året när jag gjorde samma misstag, från och med nu köper jag bara vanliga i kruka.

DSC_1320

Och till middag blev det alltså en skaldjursplatå som hette duga. Sååå goda skaldjur!! Vi hade räkor, kräftor, havskräftor, hummer, kungskrabba och krabba. Till detta lite olika såser och röror, bröd och smör.

DSC_1323
DSC_1332
DSC_1324
DSC_1326
DSC_1335

Såserna bestod av hovmästarsås/gravlaxsås (recept HÄR, detta gör ni på 5 minuter), romsås, aioli, smetana, löjrom, hackad rödlök, dill och citron.

DSC_1328
DSC_1346

Tappade en räka med aioli på blusen, snyggt. Sen tävlade vi i stirr-leken som gick sådär..

DSC_1348

Och till dessert åt vi som sagt Lingonparfait med med varm julkolasås, recept HÄR och den måste ni testa!

DSC_1359

En fin lördag!

KRAM

10

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00