Julmustkola

Innehåller annonslänk

DSC_1232

Hej hej

Kolor kan man aldrig prova för många sorter va! Mina favoriter so far är nog Pärlans vaniljkola med flingsalt (dessa) men de här blev himla goda också! Testat två varianter, en där man blandade ner julmusten som den var och kokade kolan men det gav nästan ingen smak tyckte jag även om de var goda. Testade även att göra som med Cocacola-kolan (den HÄR) och kokade julmusten tills den blev koncentrerad och då blev det riktgt god smak på kolorna, testa det!

DSC_1171

DSC_1173

Julmust-kola

5 dl julmust
100 g smör
2 dl vispgrädde
3 dl socker
0,5 dl sirap

Häll upp julmusten i en kastrull och koka ner tills ca 1 dl återstår. Smält smöret i annan kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna. Koka kolan utan lock och rör om då och då. Använd en termometer och koka upp till 124 grader. Lägg ut ett bakplåtspapper i en ugnsform och häll upp kolan. Låt svalna och klipp i bitar. Slå in kolarna i papper så de inte klibbar i hop.

DSC_1178
DSC_1236
DSC_1237

Slår ett slag för termometern som är himla bra för julbak faktiskt. Man klämmer fast den i kanten på kastrullen med en klämma så sitter den där den ska och tål höga temperaturer (bra vid fritering också). Tips! Finns HÄR. (på kampanj just nu)

DSC_1174

KRAM

 1. Therese skriver:

  Tack för länken till termometern, precis sån jag sökt!

 2. Mirelle skriver:

  Det kanske går att smaksätta med sån sodastream extrakt!?

  1. Ja tänkte detsamma i natt när jag inte kunde sova haha!!! Kram

 3. Spännande smak! Jag är så dålig på att koka kola så det blir alltid ”världens enklaste chokladkola” när jag gör julgodis. Det receptet har jag turligt nog aldrig misslyckats med.
  Tack för all inspo, imorgon tänkte jag adventspynta… kan inte hålla mig längre! Och kanske hinna baka en sats julgodis med.
  Kramar

 4. Åh va kul du testade med julmust som jag frågade om har inte hunnit själv , vilka är bäst Coca cola eller julmust?

  1. Oj vad svårt, kan nog inte välja!! Har du provat båda, vad tycker du? Kram

 5. Therese skriver:

  Förslag på bra kastrull att koka kola och knäck i? Får koka i evigheter i mina innan det stelnar🙈

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..