Pepparkaks-Sandwich

DSC_1180

Hej hej

Vad pysslar ni med denna söndag? Vi startade dagen med brunch hemma hos mamma och pappa och firade mamma som fyller år <3 Sen gick vi och såg Grinchen på bio. (mysig). Äter en sen lunch från Max som vi köpt med på vägen hem och sen ska vi linda in huset i julbelysning är planen!

Tänk att det är 1:a advent nästa helg! Nu går det rasande fort, resten av året. Brukar bara säga wrooom så står man där och skålar in nyåret.

Här kommer ett superduperenkelt och snabbt desserttips till glöggmyset – små pepparkakssandwichar! Lagom stora munsbitar av len vaniljglass och peppriga pepparkakor. Bästa kombon! (Älskar den färdiga varianten av Sandwich man kan köpa så här års i butikerna!)

DSC_1181

Hur man gör? Man tar helt enkelt färdiga pepparkakor, gärna hjärtan för de är lätta att jämna till fint, och vaniljglass som man låter stå framme en liten stund tills den mjuknar något. Bred sedan rejält med glass på ena pepparkakan och tryck dit en till på andra sidan.  Jämna till kanterna och frys in glasskakorna.

DSC_1183

Lägg upp på ett fat och servera dem till kaffet eller glöggen. Tadaaa. (Godast lite halvtinade tycker jag).

Nu ska vi tända en brasa (brrr vad kallt det är!! både ut och igen just nu) och leta upp julpyntet på vinden.

KRAM

 1. Va gott det lät med pepparkakssandwich. Har en man och två av barnen som älskar sandwich glass och pepparkakor så denna kombon lät ju klockren till dem:)

  Idag har vi haft lite agendan, sonen vart på lazerdomekalas och jag passade på att shoppa lite adventspynt o storhandla innan vi åkte till svärisarna för middag hos dem. Nu på kvällen har jag hjälpt äldsta dottern (12år) att klicka hem lite julklappar till småsyskonen ( våra barn får en peng av oss att köpa julklappar till varandra),har märkt att de värdesätter det mycket att få ge bort som att få.
  Önskar dig en fin start på veckan!
  Kram

  1. Våra tycker också det är så kul att ge, och det är det ju! Låter som en mysig helg. Kram!!

 2. Den här helgen har gått i shoppingens tecken. Fyndat på alla reor! Vår bostadsrättsförening håller på med fasad- och fönsterbyte. Fönsterbytet börjar 29/11 och håller på i 14 dagar så inget adventspyntande för vår del förrän till lucia 😔! Jag som älskar att fixa och dona med blommor, ljusstakar och stjärnor till 1:a advent!

  1. Oh no men tänk vad fint det blir sen! Du får pynta inomhus förutom i fönstrena så länge 🙂 Kul med fynd!! Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..