ANNONS

Brigadeiro med strössel

/

DSC_1657

Hej hej

Körde barnen till skolan i morse, det var – 13 grader! Brrrr. Håller tummarna att vinterkläderna jag beställde dyker upp i dag. Tänker nämligen ha dem på mig inomhus, haha. Nej kanske inte men det är såå kallt här, sitter inlindad i min största filt framför brasan och hackar tänder medan jag hinkar kaffe.

Gjorde julgodis på löpande band i går. Bara gamla favoriter, i dag tänkte jag testa något nytt.

DSC_1652

Först ut en omgång Brigadeiro, rullade dem i strössel denna gång istället för kakao. Alltså dessa är så löjligt enkla att göra men smakar som den lenaste mjuka kolatryffeln. SÅ goda!!

DSC_1653

Brigadeiro
1 burk kondenserad mjölk
50 g smör
3 msk kakao

Blanda den kondenserade mjölken, smöret och kakaon i en kastrull. Sjud på medelvärme ca 10 min under omrörning tills kolasmeten tjocknar. Häll ut på en smord plåt att svalna. När kolan börjat stelna rullas den till bollar. Doppa dem sedan i kakao eller strössel och låt dem stå kallt. Mums!

DSC_1654
DSC_1656

Har ni tips på något gott julgodis kanske? Hit me!

KRAM

28
38

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00