ANNONS

Adventskalas

/

DSC_1666

Godmorgon

Lite trött bloggerska här i dag, lite för sent i säng och för få timmars sömn men en himla trevlig fest i går! Det var vår tur att ha fam Ö och fam H över på middag så vi bjöd in på lite adventsmys.

DSC_1626
DSC_2028

Benar upp kvällen och maten så ni får alla recepten, först ut bordsplacering och välkomstdrinkar.

Bakade pepparkakor och spritsade ut allas namn på att ha som bordsplacering, kul och gott. (Barnen fick eget bord, de vuxnas missade jag att fota). Av resterande deg gjorde jag pepparkaksstänger som tilltugg till barnen, Sebbe hann äta upp hälften i smyg innan (alltså vad är det med honom och pepparkakor??) och åt säkert minst hälften av de resterande på festen.

DSC_1625

Enkelt och gott med såna pepparkakor, testa det!

Pepparkakspinnar

färdig pepparkaksdeg
1 uppvispat ägg
pärlsocker

Kavla ut degen och skär till en rektangel. Skär denna i smala remsor och lägg på bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 225 C ca 5 min.

DSC_1621
DSC_1624

Barnens välkomstdrink bestod av Skumtomteläsk. Har ni testat den? Hysterisk söt och smakar verkligen skumgodis, poppis hos barnen men jag skulle nog aldrig få i mig ett helt glas haha. Men kul!

DSC_1950

Gjorde drinkpinnar med skumtomtar på och satte i glasen.

DSC_1945
DSC_1946

Till de vuxna pimpade jag champagneglas med minipini-polkagrisstänger. Hur söta!

DSC_1958
DSC_1966

Och serverade mousserande glöggdryck! Denna har varit så omtalad och typ omöjlig att få tag i, vi var några i granngänget som la beställning men det vara bara jag som fick min. Men de andra kanske inte behöver vara såå ledsna över det känner jag för den var sådär. Halva gänget (killarna) tyckte den var god, vi andra tyckte den smakade Marinella och det kan jag bara inte dricka.

DSC_2038
DSC_2046

Föredrar nog att blanda en god glögg med ett mousserande vin i istället som glöggbubbel!

Till detta åt vi lite tilltugg och de dyker upp här i bloggen strax!

KRAM

14
28

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00