ANNONS

Pestojulgran och tryffelpizzor

/

DSC_2024

Hej hej

Tilltugg var det! Barnen fick förutom pepparkaksstänger små stjärnmackor som hade rykande åtgång. Ta ett bröd som tex hönekaka/hällekaka och bred på smör och lägg på ost. Stansa sedan ut små stjärnor med ett litet pepparkaksmått.

DSC_2007

Till de vuxna gjorde jag en pestogran och tryffelpizzor. Den här granen måste ni testa, så enkel att göra men brukar alltid bli poppis och ser snygg ut (även om det här kanske inte var den snyggaste jag gjort hehe).

DSC_2002

Julgran

2 rullar färsk smördeg
1 liten burk pesto
1 uppvispat ägg
flinsalt

Lägg ena arket smördeg på en plåt. Bred på peston (nästsn hela burken). Lägg på det andra arket och tryck fast. Skär ut formen av en julgran och skär sen snitt längs hela som grenar. Tvinna grenarna. Pensla granen med uppvispat ägg, strö över lite flingsalt och grädda i varmluft 200 C ca 10-12 min tills granen blivit fluffig och fått fin färg. Servera genast och låt gästerna bryta grenarna att äta. (Ställ fram en bunt servetter). Yummi!

(Ni hittar steg-för-steg bilder HÄR)

DSC_2006
DSC_2019

Tryffelpizzorna hittade jag i ett tidningsklipp från Jessica Frej, görs på färdiga pizzabottnar och är också väldigt enkla.

Pizza bianco med västerbotten och tryffelolja
4 port

4 färdiga pizzabottnar a 70 g
(jag använde Fontanas)
2 dl creme fraiche
tryffelolja
6 champinjoner
1 silverlök
2 dl västerbottensost
flingsalt
svartpeppar

Sätt ugnen på 250 C. Bred creme fraiche på bottnarna. Skiva löken tunt och strö över. Skiva champinjonerna och lägg på och toppa med osten. Strö på lite flingsalt och grädda pizzorna i ca 5-8 minuter. Ringla sedan över lite tryffelolja och server genast.

DSC_2005
DSC_2020
DSC_2048
DSC_2018

KRAM

12
33

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00