Pepparkakskladdkaka

pk3

Hej hej

Kladdkakor är så tacksamt både att baka och att bjuda på. Det går lätt att göra, svårt att misslyckas, kan varieras i det oändliga och de flesta gillar. Eller hur? Den här blev himla poppis sist så här kommer den i repris.

Pepparkakskladdkaka

3 ägg
3 3/4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 1/2 msk pepparkakskryddor
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 dl valnötter

florsocker

Smält smöret och låt svalna. Vispa ihop ägg och socker försiktigt, blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. Vispa ner smöret. Hacka valnötterna grovt och rör ner dem. Häll smeten i en smord form med bakpapper i botten. Grädda i 160 C ca 15-25 min (så olika på olika ugnar, ta ut den när den fortfarande är rejält kladdig men börjar sätta sig i kanterna en bit in). Ställ kallt att svalna. Pudra över florsocker innan servering (gärna med juligt mönster, jag la en urklippt julgran av kartong ovanpå kakan innan jag siktade över florsockret)

 

pk5
pk7
pk6

 

Servera med lingongrädde (det är sååå gott till!!). Vispa grädde och blanda ner lite rörörda lingon och rör om försiktigt (det ska bara vara lite slarvigt blandat, både snyggast och godast).

 

pk4

KRAM

  1. Helene skriver:

    Jo misslyckas kan jag, mina blir fluffiga och torra inte härligt kladdiga🤔

    1. Oj. Några tips, vispa aldrig äggen, smeten ska bara röras i hop så den blir kompakt och kladdig. Och skär ner tiden i ugnen rejält, den ”sätter sig” i kylen sen, så låt den vara rejält finnig när du tar ut den. Lycka till! kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..