ANNONS

Pepparkakskladdkaka

/

pk3

Hej hej

Kladdkakor är så tacksamt både att baka och att bjuda på. Det går lätt att göra, svårt att misslyckas, kan varieras i det oändliga och de flesta gillar. Eller hur? Den här blev himla poppis sist så här kommer den i repris.

Pepparkakskladdkaka

3 ägg
3 3/4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 1/2 msk pepparkakskryddor
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 dl valnötter

florsocker

Smält smöret och låt svalna. Vispa ihop ägg och socker försiktigt, blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. Vispa ner smöret. Hacka valnötterna grovt och rör ner dem. Häll smeten i en smord form med bakpapper i botten. Grädda i 160 C ca 15-25 min (så olika på olika ugnar, ta ut den när den fortfarande är rejält kladdig men börjar sätta sig i kanterna en bit in). Ställ kallt att svalna. Pudra över florsocker innan servering (gärna med juligt mönster, jag la en urklippt julgran av kartong ovanpå kakan innan jag siktade över florsockret)

pk5
pk7
pk6

Servera med lingongrädde (det är sååå gott till!!). Vispa grädde och blanda ner lite rörörda lingon och rör om försiktigt (det ska bara vara lite slarvigt blandat, både snyggast och godast).

pk4

KRAM

2
31

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00