ANNONS

Fattiga riddare med kanelsocker

/

DSC_2086

Godmorgon

Rör mig som en gammal gumma i dag, stel med ont i ryggen, trött och gnällig. Spenderat halva natten med en karatekickande virvelvind som snodde täcket – för andra natten i rad dessutom så det börjar kännas på sovkontot. Risk för ett långt gnälligt inlägg känner jag så jag sätter punkt här och ger er ett recept istället 🙂

Hade några skivor överbliven Långfranska/Bergis och det är perfekt att göra fattiga riddare på. Smakar som nybakade saftiga kanelbullar i princip. Så himla himla gott! Vill man inte ha kanelsocker på så är det gott med lönnsirap.

DSC_2093

Fattiga riddare med kanelsocker
4 port

1½ dl mjölk
½ dl mjöl
1 ägg
1 krm salt
1 tsk socker
4 rejäla skivor ljust bröd
smör att steka i
socker + kanel att strö över

Vispa ihop mjölk, mjöl, ägg, salt och socker till en slät smet. Doppa skivorna i smeten och stek dem gyllenbruna i rikligt med smör. Strö över kanelsocker och servera gärna med lite färska bär och kanske en klick grädde eller rysk yoghurt.

DSC_2094

Blir såå fluffiga och goda med krispig yta, yummi!

KRAM

5
27

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00