ANNONS
Integritet på Tailsweep

Lyxig gulasch i Crock pot

/

Innehåller annonslänkar

Hej hej

Gjorde en så god gulasch igår som fick gå hela dan i Crock poten. (T.o.m min kräsna dotter älskade detta.) Gjorde en lite lyxigare variant på ryggbiff men det går lika bra på högrev, rostbiff eller annat nötkött.

Gulasch
4 port

400 g ryggbiff
2 st gula lökar
1 spetspaprika
1/2 röd chili
2 st vitlöksklyftor
1 tsk mortlad helkummin
3 msk tomatpuré
1 msk kinesisk soja
6 dl vatten
4 msk oxfond
3 st potatisar
2 tsk paprikapulver

Skär köttet i små tärningar och bryn det. Lägg åt sidan. Hacka löken och bryn den så den mjuknar och får lite färg. Hacka paprikan, chilin och vitlök och låt dem fräsa med ett par minuter. Skär potatisen i små bitar och tillsätt dessa och köttet till lökfräset.

Blanda ner tomatpuré och häll på vatten, buljong, soja och kryddor. Sätt tiderna på låg värme i 8 timmar. Smaka av grytan med salt & peppar innan servering och servera en klick smetana och nybakat bröd till.

Jag har DENNA Crock-pot och i den kan man steka direkt i kärlet (man lyfter av den och ställer direkt på plattan som en stekpanna, himla smidigt), sen ställer man in den på låg eller hög värme och väljer antal timmar. Verkligen hur enkelt som helst. Hiva ner en massa ingredienser i grytan på morgonen (oftast behöver man ju inte steka ens) och kom hem till en färdiglagad middag (den går över på varmhållning när tiden går ut). Tadaa. Julklappstips kanske?

Min heliga måndagstid. Njöt av middag i min ensamhet framför Outlander när barnen lagt sig och Micke tränar : )

Har man ingen Crock pot kan man naturligtvis göra detta i en vanlig gryta på spisen, låt den koka ett par timmar och se till så köttet bli rejält mört bara.

KRAM

11
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00