En decembermorgon

innehåller annonslänkar

IMG_0337

Godmorgon

Vaknar till med julmusik och en massa tända ljus på nedervåningen. Tråkigt pappersarbete på agendan i dag – så jag gör som vanligt allt annat än just det jag borde.

IMG_0356
IMG_0357

Satte i gång ett lussebak precis (dock på ett par veckor för gammal jäst så jag vet inte om det kommer funka?) och har en lunchdejt på stan sen. Det blir väl en lång kväll helt enkelt ; )

Min matvåg lyckades få fnatt (eller var det jag?) och mätte upp på tok för mycket mjöl för degen (det blev nån slags smuldeg av det hela som påminner om Play Doh – kanske kul att leka med i juletider iof hehe) så det var bara att börja om på ny kula. Grr! Nu får vi hoppas jästen funkar åtminstone, delat läger på instagram – hälften tror det funkar och hälften tyckte jag skulle kasta den. Dessutom inser jag ju nu att jag inte hinner baka ut bullarna när de jäst klart eftersom jag måste åka innan det, vad kan hända om de får stå och jäsa nån timma extra eller två, blir det pannkaka av alltihopa då? Verkar inte vara meningen att vi ska ha några lussebullar i dag..

IMG_0355

Äntligen står här ett av de gulliga önsketräden från Svenskt tenn (tack Tomten : )) . Förra året tog de slut och i påskas gick de inte att köpa (säljs visst bara till jul) men nu står ett här på vår lilla köksö. Man får uttala en önskning per hänge man fäster i – så nu hänger mitt första hänge med en önskning där <3 Fint!

IMG_0338

Men det bästa träd jag köpt i år är nog ett annat – julgranen! Har varit totalt anti plastgranar (kanske för att de var så hysteriskt fula förr?) och vägrat ens tänka tanken, men vi blir lite bekväma med åldern här hemma tror jag.. Avskyr ju alla barr som blir ö v e r  a l l t, vill ha in granen tidigt och den hinner alltid vissna och sloka innan jul, grenarna böjs av tyngden på kulorna och ingen kommer i håg att vattna den. För att inte tala om att det sticks när man ska trä på och av kulorna och alla barr som blir när man försöker frakta ut den..

IMG_0331

Men så var vi på Bauhaus för att köpa annat och då stod den där, denna superfina mörkgröna gran med lampor färdigt i och bara kallade på oss. Det enda jag möjligen kan sakna är grandoften men det har jag köpt ett doftljus som sköter : ) Vi är helt enkelt såååå nöjda med detta! Kunde ösa upp alla mina kulor utan att en enda gren böjde sig och nu tindrar den likt en Disneygran här hemma.

IMG_0340

Lite varstans i huset står hyacinter och slår ut. Den juligaste av de juliga blommorna! Doftar magiskt. (De blå doftar mest).

IMG_0342

Får altid frågor om i princip allt på just denna bild : ) Mattan är en måttbeställd bit heltäckningsmatta, tips om ni letar efter en matta men inte hittar i rätt storlek. Har köpt vår på Debora men finns ju lite varstans. Bordet är underredet till Norden från Ikea med måttbeställd silestoneskiva från House of Design (1,2 x 3 m). De ljungrosa sammetsstolarna är DESSA från Ellos. De smala vitrinskåpen Ikea och det i mitten från Europamöbler.

IMG_0345
IMG_0346
IMG_0348

Nä nu ska jag hoppa ur mjukiskläderna och ta mig in till stan. Spännande fortsättning på lussebullseländet kommer senare..

KRAM

 1. Ida skriver:

  Hejsan! Du har det så fint hemma hos dig🙂 Vet du vad det prickiga tyget heter på gardinerna i köket? Letar efter något nytt till köket …….

  1. Tack rara! Det är marimekko räsymatto. Kram

   1. Ida skriver:

    Åh tack för snabbt svar🙂

 2. Anso skriver:

  Hej! Önskar oxå vi kunde ha en äkta gran men sambon är allergisk. Har provat haft kungsgran men gick inte heller. Försökt hittat en ny konstgjord gran som är fin och inte kostar multum, den du hittat ser ju jättefin ut! Kommer du ihåg vad den hette?🎄 Kram & Ha det gott!

 3. Tina skriver:

  Hej! Letar doftljus som luktar gran… brukar köpa Tine K s men de har ju slutat göra dom. Så nu är jag nyfiken på vad du har?😊

 4. Pillan skriver:

  Så vackert önsketrädet… men rätt pricy såg jag.. ska du bara ha det framme v jul eller tänker du att det funkar året runt?
  Sitter det ngt på trädet fr början eller är det helt ”rent”?

  1. Tänker främst till påsk och jul. Hängen köper man löst,”blommor och blad” sitter på. Kram

 5. Gav också upp riktig gran för några år sedan. De nya plastgranarna är ju riktigt fina men saknar doften! Min favoritblomma till jul är amaryllis. Måste ha många! Har en liten utmaning att driva upp löken så den blomma lagom till jul!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..