ANNONS

Jullistan

/

Hej hej

Hittade en julig lista som cirkulerar. Gillar ni listor? Tycker det är kul! Både att läsa och skriva.

6 julsnabba

Pepparkakor eller lussebullar?

Oj, körde fast redan på första frågan haha. Måste man välja? Hm en nybakad lussebulle är ju gott, eller en lussesemla. Eller saffransbulle med vanilj och mandelmassa. Men en vanlig lussebulle (som inte är nybakad) är rätt trist. Pepparkakor med ädelost till är bland det godaste jag vet! Jag säger pepparkakor.

Skumtomtar eller knäck?

Knäck! Och jag har inte gjort någon än?? Nog det enda julgodis jag ska komplettera med i år, men nästan det viktigaste. Gör enligt 2-2-2 receptet (HÄR). Skumgodisar tycker jag inte om alls, men en tomte eller två åker alltid ner ändå av någon anledning.

kn4

Julkorv eller julskinka?

Julskinka! Alla dar i veckan. Bokstavligen alla dar i veckan, tror jag ätit julskinka på frukostmackan varje dag sen oktober typ.. (Julkorv har jag nog aldrig smakat vad jag minns men den ser ju faktiskt rätt oaptitlig ut?)

dsc_1852

Revbensspjäll eller Janssons?

Janssons!! Bara doften gör mig lycklig! En god krämig salt och karamellig jansson är bland det godaste som finns. En torr, trist, osaltad jansson där man snålat på ansjovis/spad och grädde och kokat snustorr är dock bland det tråkigaste, viktigt det där. Skillnad på Jansson och Jansson. Jag råkar ha världens bästa recept HÄR.  (Sen älskar jag revbenspjäll också, men det är samma sak där. De ska vara mööööra och smakrika, torra och sega går tvärbort).

dsc_1325

Glögg eller julmust?

Alltid julmust till julmat! Men Glögg har seglat upp som en favorit i år, vi har glöggmys mest varje kväll. Gillar både saftglögg och starkglögg. Årets Blossa var en riktig hit! Upptäckte även hur lätt och gott det var att göra egen i år, imponera med det till glöggmyset vetja! Recept HÄR.

DSC_1487

Ge eller få?

Ge. Fast jag gillar ju att få också 🙂 Men fr.o.m i år har vi slopat julklappar till vuxna, det blir bara våra barn som får, vilket känns oerhört skönt. Hopplöst att jaga julklappar till nån som inte önskar sig något (julstressen!) och totalt onödigt att önska sig nåt eller få något bara för att, jag behöver inget alls. Däremot kör vi julklappsspelet och det är en av höjdpunkten med julafton.

5  julfavoriter

Favoritjulfilm?

The Holiday. Frågor på det?

Favoritjulkalender?

Trolltider. Men frågan är om den skulle vara så bra om man såg den nu? Men bara jag hör något klipp från den får jag flashbacks och mysiga barndomsjulvibbar. Tycker dock att Selmas Jul var himla bra också (var det förra året?) .

Favoritjullåt?

Just nu är det Den vintertid nu kommer med Miss Li och Solglasögon i december med Emil Assergård. Nästa vecka är det nog några andra, spelar julmusik från jag vaknar till sen kväll – finns risk att jag tröttnar  🙂 (Hittat en bra lista på spotify som heter ”Ny Julmusik”). Gamla dängor som Last Christmas etc bläddrar jag snabbt förbi. ZZz

Favoritjuldoft?

Hyacinter!! Tätt följt av Janssons frestelse.

dsc_9514

4 om jultid

När är det dags att pynta?

Tidigare och tidigare för varje år. I år började jag tidigt i november. Bästa jag gjort på länge! Som jag njutit av alla ljus, dofter och smaker denna mörka långa grå november.

DSC_3444

När får man ha gran?

Förr köpte vi tidigast vid lucia för att den förhoppningsvis skulle hålla sig till julafton men i år gav vi upp det där med barr och äkta gran och slog till på en fejkgran och DET är det bästa jag gjort på länge. Sååå nöjda och haft den i flera veckor redan. Ultimata julstämningen!

IMG_1519

När öppnar man presenter på julafton?

Julstrumpan öppnas på morgonen, ett par efter att tomten kommit på besök (vi har en som fortf tror på honom) och resterande efter maten och Kalle.

dsc_3040

3 julpersonliga

Vad är bäst med julen?

Julfester. Julbord. Glöggmys. Musiken. Dofterna. Julgodis i stora lass. Umgås. Ledighet. Sovmornar. Kalkon. Julfilmer. Kylen full av rester. Ut och äta med gamla vänner. Kan inte välja. Hela paketet. Måste jag säga något så är det ju maten som är den röda tråden : )

Vad ska du göra på julafton?

Vår familj kommer hem till oss enligt tradition (mina föräldrar, Mickes föräldrar och bror). Vi äter (knytis) julbord, tittar på Kalle, öppnar paket, spelar julklapsspelet, tittar på tv och äter godsaker tills magarna är fyrkantiga. När alla åkt hem däckar vi i soffan 🙂 Inte olikt många andra kanske?

dsc_3091

Nyår då?

Då firar vi med vänner. Lite lagom stort i år, vi ska hem till några grannar och blir 3 familjer (6 vuxna, 6 barn). Skönt att gå bort då vi är bortresta hela helgen. Köper cateringmiddag, spelar julklappsspel (nyårsspel kanske det heter då?) och skålar in det nya året medan vi tittar på raketerna från slottet som syns ända hit. Klänningen är redan kirrad och en lång lista med nyårslöften för ovanlighetens skull. 2019 kommer bli bästa året ever!

n5

Julen – lätt bästa tiden på året!!

KRAM

25
69

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00