Lussesnittkakor

DSC_9153

Hej hej

Tips om ni inte orkar baka lussebullar – sväng i hop en plåt lussesnittar! Världens enklaste, ”svänga i hop” är rätt ord. Gjorde denna omgång i oktober så det är hög tid att gör anya. Tänkte mig en plåt till mellis lagom till barnen kommer hem. Mer poppis än lussebullar.

DSC_9155

Så enkelt att göra och tacksamt för vem gillar inte snittkakor? Dessa blir perfekt sega och knapriga i kombo och med saffran och russin i så smakar (och doftar) det så mycket ju!

DSC_9147

Lussesnittkakor

100 g smör
1 dl socker
1 msk sirap
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 1/2 dl mjöl
1 pkt saffran
russin efter smak
pärlsocker

Vispa rumsvarmt smör med saffran, sirap och socker tills det blir riktigt gult och fluffigt. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem. Blanda till en smidig deg och tillsätt russinen. Dela degen i 2 delar och forma 2 avlånga korvar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt och tryck till med gaffel. Strö över pärlsocker.

DSC_9146

Grädda i 175 C ca 10-12 minuter. Ta ut plåten och skär kakorna på snedden medan de fortfarande är varma. Låt kallna.

DSC_9152

Går utmärkt att frysa in om det skulle bli några över.

DSC_9148

Nån som testat dem redan?

KRAM

 1. Herregud dessa är farligt goda!! Redan inne på andra satsen☺ Snabbakta och enkla med alla goda julsaker. Tack för gott recept!!

  Kram Eva

 2. Hej Viktoria!
  Jag har ett önskeinlägg=) Det vore kul att se mer från ert hus fast utifrån. Hur ser tomten och området runt omkring ut. Tycker du det är kul med trädgårdsarbete?=)

  Sedan har jag en till fundering som jag hoppas kommer fram på rätt sätt, det är INTE min mening att skamma! Tvärtom önskar jag att jag var mindre påverkad av det.
  Jag tänker på socker och den onyttigare maten som McDonalds etc och dina barn.
  Jag tycker att det är så svårt! Jag får ångest varje gång mina barn äter socker pga alla skrämselartiklar om onyttig mat som leder till sjukdomar etc. Men samtidigt så vill jag ju inte vara världens tråkigaste mamma och bara servera raw-food. Min äldsta dotter är 2,5 år och smällde i sig 3 glassar hos farmor i söndags tydligen. Och jag kan knappt sova för jag blir så orolig att hon får i sig ”fel” saker.
  Håller du dig lugn och sansad bland all media om den onyttiga maten eller är det något du funderar på?

  KRAM!

 3. Gjort två omgångar redan, strykande åtgång här (trots avsaknad av kaksugna barn), blir en tredje omgång i morgon. Tack för receptet!

 4. Testade och de var jättegoda!!!!!

  Inget som blev kvar till nästa dag 😳

  Älskar din blogg. Tack för att su fortsätter leverera

  Kram Jessica

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..