Julsnaps – lingon & svartvinbär

DSC_2463

Hej hej

Ska skriva mer om julfesten i går lite senare men jag måste ju ge er receptet på snapsen  N U för den måste göras pronto så den hinner stå till sig till julafton. Man kan gärna göra den en månad innan men det duger med en vecka också.

DSC_2480

Vi har knytisjulbord med grannfruarna varje år och jag gjorde alltså snaps i år som mitt bidrag. Freestylade till en variant som kändes julig men när jag provsmakade den innan så smakade det rävgift, haha.

DSC_2488

Alltså jag är ingen snapsdrickare men det är ju kul med snapsvisor och många gillar ju snaps så jag tänkte att det kanske är så det ska smaka. Höll god min och serverade den och alla älskade den! Även de mest skeptiska snapsdrickarna, inkl mig själv. Till maten blev den supergod. Inte alls så där spritig och stark och hemsk utan smakrik med sting som passar så bra till den salta feta julmaten. Den här måste ni testa!

Vickans julsnaps
1 flaska brännvin special
1 förp frysta lingon
1/2 förp frysta svarta vinbär
2 kanelstänger
3 msk råsocker

Häll allt i en stor petflaska och ställ kallt i 1-4 veckor. Snurra och blanda om lite då och då. Sila sedan bort bären och häll upp i fin flaska. Serveras isande kall. Skål!

DSC_2464

Så vacker färg blev det också, så där krispigt juligt vinröd.

Micke brukar göra en annan snaps till julafton, den brukar också få bra betyg och finns HÄR.

KRAM

 1. Visst är det kul med egen snaps! Vår favoritsnaps är egentligen Leilas recept: 70 cl sprit, 2 st lakritsrot, 2 msk socker. Blanda, låt gotta till sig en vecka. Sila och skål! Den är försvinnande god! Smaken lite som ”cowboysnus”, ”snusklubba”. Mild och len i smaken. Funkar lika bra även till påsk, midsommar och kräftskiva!

 2. Sara skriver:

  Hej!

  Spännande med egen julsnaps! Vilken storlek har du på brännvin special?

  Kram och God Jul

 3. Sara skriver:

  Hej!
  Spännande med egen julsnaps! Vilken storlek har du på brännvin special?

  Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..