ANNONS

Baka egna brioche hamburgerbröd

/

IMG_0851

Hej hej

Hamburgare är sånt jag aldrig tröttnar på. En god hamburgare är bland det bästa jag vet. Men det ska vara gott bröd och gott kött, gärna högrev. Bakade egna hamburgerbröd  (brioche) förra veckan som blev himla goda.

IMG_0854

Brioche hamburgerbröd
8st

2 tsk torrjäst
2,5 dl fingervarmt vatten
3 msk standardmjölk
2 ägg
9 dl (540 g) vetemjöl special
2,5 msk strösocker
1,5 tsk salt
100 g smör

Blanda jäst, vatten och mjölk. Vispa upp ett ägg till det blir fluffigt och vänd ner. Blanda mjöl, socker och salt i en separat bunke. Blanda ner mjölblandningen och tärnat smör och knåda degen i ca 10 minuter (i maskin). Täck bunken med plastfolie och låt jäsa i två timmar.

IMG_0775
IMG_0776

Ta upp degen och lägg på ett mjölat bord, dela i åtta lika stora delar och forma runda bullar. Lägg dem på en plåt och låt jäsa under bakduk 1 h. Sätt ugnen på 200 grader och en stor ugnsform med vatten i botten. Vispa upp ett ägg tillsammans med en skvätt vatten och pensla bullarna innan de gräddas i mitten av ugnen i ca 10 min tills de fått fin färg och är genomgräddade. Förvaras i plastpåse så de håller sig mjuka. Dela dem och stek i het panna innan servering så de får lite frasig snittyta.

IMG_0785
IMG_0786

Vi åt dessa med hamburgare på högrevsfärs, stekt lök och tryffelaioli. Mmmmm! Enkel men svårslagen kombo.

IMG_0847
IMG_0853

Så gott! Går utmärkt att frysa bröden och ta fram när andan faller på.

KRAM

9
35

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00