Cornflakesgodis – hela familjens favorit

Hej hej

Dessa är de julgodisar som ligger höst i kurs här hemma. Gjorde en omgång i måndags, S skulle bara provsmaka nån när han kom hem från skolan.. Eller hur 🙂

Sen dess har familjen länsat det lilla som blev kvar så jag får göra en ny omgång i morgon. De smakar som en blandning mellan chokladkola och knaprigt godis, enkla att göra och SÅ goda, dessa m å s t e ni faktiskt prova, oavsett om ni är klara med godiset redan eller inte 🙂 Jag brukar göra dem med russin men nu gillar visst inte Olivia russin längre, det är typ djävulens påfund, och när hon inte gillar nåt så gör inte Sebbe det heller (fast han smygäter russin när hon inte ser) så i år blev de utan russin. Smaksak.

Cornflakesgodis 

1/2 dl socker
125 g mörk choklad (mild)
1/2 dl sirap
1 krm salt
1 msk kakao
50 g smör
(1/2 dl russin)
6 dl corne flakes

Blanda allt utom corn flakes och russin i en kastrull. Koka upp och låt sjuda 5 minuter. Ta kastrullen med kolasåsen från värmen och rör ner russin (går att hoppa över) och cornflakes. Blanda försiktigt och klicka ut dem i portionsformar och ställ i kylen att stelna.

sjukt goda!!

KRAM

LOADING..