Saffransfudge

 

DSC_2228

Hej hej

Sett klart ett stycken sliskig förutsägbar julfilm nu (helt ok om man gillar sånt ju, men en om dan räcker hehe), i kväll tänkte vi nog se något icke juligt. Har ni några tips? I förrgår såg vi Oceans 8, den var bra!

Ni har inte tröttnat på julgodisar än va? Här kommer en till. Juligare blir det väl inte än med saffranssmak.

DSC_2226

Saffransfudge

1 burk kondenserad mjölk
400 g vit choklad
1 påse saffran
eventuellt 2 krm gul karamellfärg
2 msk smör
florsocker att doppa i

Häll kondenserad mjölk, choklad och saffran i en skål och låt smälta över vattenbad. Tillsätt lite karamellfärg för gulare färg. Vispa ner smöret i krämen tills det blir en böna slät massa. Häll upp i en liten bakpappersklädd form, ca 20 x 20 cm. Häll i smeten och låt stelna. Skär fudgen i bitar och doppa i florsocker. Förvara kallt.

DSC_2234

KRAM

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..