Snabbaste fuskkakan till jul!

DSC_8652

Hej hej

Ok en sista saffransgoding, den räcker det för den här julen 🙂 Här har ni nämligen ett superdupergott tips på hur man kan pimpa en köpekaka till något extra gott. Perfekt till glöggfikat eller uppesittarkvällen eller fika på julafton. Eller att smaska på under de lata juldagarna som följer. Baka är ju inte alla som gillar eller kan men en liten touch med det lilla extra kan man med enkla medel oftast fixa.

DSC_8571

Den här saffranskakan har jag klätt i en vit chokladganache med smak av romrussin och det är sååå gott till den saftiga saffranskakan. Jag äskar romrussin. Vill man inte använda rom så finns det romessens i mataffären.

DSC_8577

Mörk rom ger godast smak. Snodde lite från Mickes drinkvagn 😉

DSC_8566

Denna kaka använde jag som bas (god som den är också!). Finns i vanliga mataffärer.

Saffranskaka med romrussinganache

1 st färdig saffranskaka
2 dl vispgrädde
200 g vit choklad
rom
russin

Blanda chokladen och grädden i en skål och smält över vattenbad. Smaksätt med rom efter smak. Låt stå en stund så den stelnar/tjocknar lite och häll den sedan över kakan. Toppa med russin. Låt kallna helt. Servera gärna en klick vispad grädde till, alla kakor blir extra goda med grädde!

DSC_8628
DSC_8630
DSC_8631
DSC_8643
DSC_8647
DSC_8654
DSC_8665
DSC_8669

Återkommer med en god juldrink och tilltugg strax.

KRAM

  1. Tack! Bästa inlägget på länge (nästan ;-)! Jag älskar att laga mat och uppskattar verkligen alla tips här inne (speciellt tilltugg och drinkar) men just IDAG behövdes ett inlägg som det här. Sänka kraven (som för min del kommer innifrån). Önskar dig en fin jul!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..