Att laga på julmatsrester?

DSC_3078

Hej hej

I går åt jag sista tallriken julmat som kvällas. Fortfarande gott men nu räcker det. Vad gör ni av resterna på julbordet? Sitter ni inne på några goda tips? Av skinkan kan man göra en god skinkfrestelse (en potatisgratäng med skinka i). Och av ägghalvor man får över kan man antingen göra en god äggröra att ha på mackor. Vi hade majonnäs och löjrom på våra ägg och dessa hackar jag ara och blandar i hop till en röra och smakar av med lite salt & peppar. Gott på knäcke eller i en baguett, mm!! Har man dessutom räkor kvar är DETTA gott och lite festligare.

Vad gör ni med eventuella rester??

KRAM

 1. Vi åt julmatsrester till middag igår, ingen juldag utan julmatsrester till middag, men idag blir det annat mat iaf till middag. Såg i senaste numret av Elle mat och vin ett recept på pasta carbonara med julskinka i, så det tänkte vi laga ikväll.

  Önskar er en fin annandag Jul!
  Kram

 2. pyttipanna med stekt ägg och rödbetor. Går att göra i ugn, lök potatis och morötter i små tärningar och ca 225 grader i 20-25 min sen köttet (skinka, prinskorv osv) 5-10 min medan man steker äggen. mums

 3. Jag gör alltid ost-och skinkpaj av all cheddar och julskinka som blir över. Smarrigt, enkelt och smakar inte julmat för fem öre!

 4. Jag bara älskar din blogg ☺ det är inte många bloggare som lägger ut något inlägg som du gör varje dag och jag bara älskar det, det ska du ha stor eloge för ☺❤
  Kram ❤

 5. Laxpaj eller av rökta eller varmrökta laxen, eller en lax och räkröra av den. God lyxpasta med rökt lax som steks med purjolök samt lite grädde och creme fraiche är en höjdare med.
  Köttbullemackor, pizza av skinkan.
  Gott för er med kalkonmiddag! Äter ni inge lutfisk nån gång? Min favvo!!
  God jul och kram

 6. Jag gör alltid ost- och skinkpiroger med stark senap. Perfekt att ha i frysen till matsäck nu under jullovet. Tycker nästan pirogerna är godare än att äta julskinkan på mackan.

 7. Pytt av korven, pasta m tomatsås till köttbullarna, skorpor av lussebullar, gino av chokladen. Gubbröra på knäckte av sill, ägg och potatis, vilket iof liknar julmat men som är gott.

 8. Jag läste nånstans att rester från chokladasken kan man göra Gino på, går även att frysa in chokladbitarna och spara tills det är dags för efterrätt! Låter som en jättebra idé och då går det ju att blanda alla möjliga sorters choklad. ☺

 9. Vi tar pasta med överbliven gravlaxsås/hovmästarsås, creme fraiche och överbliven lax. Koka pasta, blanda ihop hovmästarsås, creme fraiche, salt och peppar och varm på i en kastrull. Häll sedan detta på den nykokade pasta tillsammans med laxen och blanda samman allt. Klart att servera!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..