Att laga på julmatsrester?

DSC_3078

Hej hej

I går åt jag sista tallriken julmat som kvällas. Fortfarande gott men nu räcker det. Vad gör ni av resterna på julbordet? Sitter ni inne på några goda tips? Av skinkan kan man göra en god skinkfrestelse (en potatisgratäng med skinka i). Och av ägghalvor man får över kan man antingen göra en god äggröra att ha på mackor. Vi hade majonnäs och löjrom på våra ägg och dessa hackar jag ara och blandar i hop till en röra och smakar av med lite salt & peppar. Gott på knäcke eller i en baguett, mm!! Har man dessutom räkor kvar är DETTA gott och lite festligare.

Vad gör ni med eventuella rester??

KRAM

 1. Therese skriver:

  Vi tar pasta med överbliven gravlaxsås/hovmästarsås, creme fraiche och överbliven lax. Koka pasta, blanda ihop hovmästarsås, creme fraiche, salt och peppar och varm på i en kastrull. Häll sedan detta på den nykokade pasta tillsammans med laxen och blanda samman allt. Klart att servera!

 2. Hanna skriver:

  Jag läste nånstans att rester från chokladasken kan man göra Gino på, går även att frysa in chokladbitarna och spara tills det är dags för efterrätt! Låter som en jättebra idé och då går det ju att blanda alla möjliga sorters choklad. ☺

 3. Anna skriver:

  Pytt av korven, pasta m tomatsås till köttbullarna, skorpor av lussebullar, gino av chokladen. Gubbröra på knäckte av sill, ägg och potatis, vilket iof liknar julmat men som är gott.

 4. Tess skriver:

  Jag gör alltid ost- och skinkpiroger med stark senap. Perfekt att ha i frysen till matsäck nu under jullovet. Tycker nästan pirogerna är godare än att äta julskinkan på mackan.

 5. Jessica skriver:

  Laxpaj eller av rökta eller varmrökta laxen, eller en lax och räkröra av den. God lyxpasta med rökt lax som steks med purjolök samt lite grädde och creme fraiche är en höjdare med.
  Köttbullemackor, pizza av skinkan.
  Gott för er med kalkonmiddag! Äter ni inge lutfisk nån gång? Min favvo!!
  God jul och kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..