ANNONS
Integritet på Tailsweep

Taverna Brillos löjromspizza

/

Vilken icke-bloggbild, skräp högt och lågt, konstig min, suddig mat och jag tror jag doppar halsbandet i pizzan? Och det var ändå den bästa, haha. 

Hej hej

Det drar i hop sig till nyårsafton. Äter ni något extra gott då kanske? Tips på en jättegod förrätt eller tilltugg är Taverna Brillos löjromspizza. Går att göra en egen om man inte bor i närheten 🙂 hittade nämligen receptet på deras hemsida. Vi använde dock färdig pizzabotten denna gång, går så himla snabbt och lätt.

Brillos pizzadeg  (4 st)

1/2 liter vatten
780 g vetemjöl
5 g jäst
25 g havssalt

Taverna Brillos Löjromspizza (1 st)

4 msk creme fraiche smaksatt med citron
50 g skivad mozzarellaost
50 g grovt riven lagrad prästost
50 g Kalixlöjrom
50 g creme fraiche
Finhackad rödlök
Finskuren gräslök
Dill
Citron

Pizzadeg: Lös upp jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt salt, olivolja och vetemjöl. Arbeta degen ca 10 minuter i maskin eller ca 15 minuter för hand. Dela degen i 4 delar (för 4 port) och forma till runda bollar. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 250°C. Dra eller kavla ut degbiten till tallriksstora pizzor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Bred ut 4 msk creme fraiche på pizzabottnen samt mozzarellan och prästosten. Grädde i nedre delen av ugnen ca 8 minuter. Ta ut och garnerna med lök, löjrom, creme fraiche, dill och citron.

SÅ god, testa vid tillfälle om inte till Nyår.

KRAM

23
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00