ANNONS

Taverna Brillos löjromspizza

/
DSC_2927

Vilken icke-bloggbild, skräp högt och lågt, konstig min, suddig mat och jag tror jag doppar halsbandet i pizzan? Och det var ändå den bästa, haha. 

Hej hej

Det drar i hop sig till nyårsafton. Äter ni något extra gott då kanske? Tips på en jättegod förrätt eller tilltugg är Taverna Brillos löjromspizza. Går att göra en egen om man inte bor i närheten 🙂 hittade nämligen receptet på deras hemsida. Vi använde dock färdig pizzabotten denna gång, går så himla snabbt och lätt.

DSC_2885

Brillos pizzadeg  (4 st)

1/2 liter vatten
780 g vetemjöl
5 g jäst
25 g havssalt

Taverna Brillos Löjromspizza (1 st)

4 msk creme fraiche smaksatt med citron
50 g skivad mozzarellaost
50 g grovt riven lagrad prästost
50 g Kalixlöjrom
50 g creme fraiche
Finhackad rödlök
Finskuren gräslök
Dill
Citron

Pizzadeg: Lös upp jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt salt, olivolja och vetemjöl. Arbeta degen ca 10 minuter i maskin eller ca 15 minuter för hand. Dela degen i 4 delar (för 4 port) och forma till runda bollar. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 30 minuter.

DSC_2886

Sätt ugnen på 250°C. Dra eller kavla ut degbiten till tallriksstora pizzor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Bred ut 4 msk creme fraiche på pizzabottnen samt mozzarellan och prästosten. Grädde i nedre delen av ugnen ca 8 minuter. Ta ut och garnerna med lök, löjrom, creme fraiche, dill och citron.

DSC_2920

SÅ god, testa vid tillfälle om inte till Nyår.

KRAM

23

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00