Frusen saffranscheesecake med basilika

IMG_0064-2

Hej hej

Fick så god cheesecake i dagarna hemma hos M&E. Emelie brukade äta en liknande när de bodde i Afrika med smak av saffran och färsk basilika, en kombination som är himla god men lite otippad? Blir lite lagom och mild saffranssmak i denna, jättegod!

Frusen saffranscheesecake med basilika
12–14 bitar

Botten
75 g Digestivekex
200 g pepparkakor
80 g smör, smält

Fyllning
3 dl vispgrädde
½ g saffran (1 påse)
3 äggvitor
200 g färskost
3 äggulor
2 dl florsocker

Garnering
Basilikablad

Sätt ugnen på 200 grader. Krossa Digestivekexen och pepparkakorna till smulor och blanda med det smälta smöret. Klä en springform, ca 24 cm i diameter med bakplåtspapper i botten och tryck ut smulorna i botten på formen. Grädda bottnen mitt i ugnen i 7–8 min. Låt den kallna helt.

Vispa vispgrädden fluffig ihop med saffranet. Vispa äggvitorna till ett vitt skum i en annan skål. Blanda ihop färskost, äggulor och florsocker med vispgrädden. Rör sist ner äggvitorna. Blanda försiktigt. Bred ut smeten på smulbottnen. Låt kakan stå i frysen i några timmar.

Ta fram kakan ca 20 min före servering. Dekorera med basilikablad.

KRAM

  1. verkar vara en spännande smaksensation så den får nog testas nån gång.
    ha en fortsatt bra söndag och kram på dej.💕💕

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..