ANNONS

Frusen saffranscheesecake med basilika

/

IMG_0064-2

Hej hej

Fick så god cheesecake i dagarna hemma hos M&E. Emelie brukade äta en liknande när de bodde i Afrika med smak av saffran och färsk basilika, en kombination som är himla god men lite otippad? Blir lite lagom och mild saffranssmak i denna, jättegod!

Frusen saffranscheesecake med basilika
12–14 bitar

Botten
75 g Digestivekex
200 g pepparkakor
80 g smör, smält

Fyllning
3 dl vispgrädde
½ g saffran (1 påse)
3 äggvitor
200 g färskost
3 äggulor
2 dl florsocker

Garnering
Basilikablad

Sätt ugnen på 200 grader. Krossa Digestivekexen och pepparkakorna till smulor och blanda med det smälta smöret. Klä en springform, ca 24 cm i diameter med bakplåtspapper i botten och tryck ut smulorna i botten på formen. Grädda bottnen mitt i ugnen i 7–8 min. Låt den kallna helt.

Vispa vispgrädden fluffig ihop med saffranet. Vispa äggvitorna till ett vitt skum i en annan skål. Blanda ihop färskost, äggulor och florsocker med vispgrädden. Rör sist ner äggvitorna. Blanda försiktigt. Bred ut smeten på smulbottnen. Låt kakan stå i frysen i några timmar.

Ta fram kakan ca 20 min före servering. Dekorera med basilikablad.

KRAM

1
32

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00