Kavring med sirap

IMG_0003

Hej hej

Det enda jag inte tröttnat på från julmaten är julskinka. Nybakad kavring plus skinka med majonnäs, alltså huur gott?? Det här brödet måste ni testa om ni inte gjort det. Fått receptet av min granne Jossan som alltid gör det till vårt julbord med grannfruarna. Det är sååå himla gott. Funkar ju lika bra året om. Lika gott med smör och en skiva gräddost, mmmmm.

IMG_0005

Kavring

7 1/2 dl rågsikt
1/2 tsk salt
2 tsk malda brödkryddor
2 tsk bikarbonat
5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap

smör och ströbröd

Smöra och bröa en form på ca 1 1/2 liter. Sätt ugnen på 175 C. Blanda alla torra ingredienser. Blanda ner filmjölk och sirap och rör till en jämn smet. Häll det i formen och grädda nederst i ugnen ca 1 1/2 h. Efter halva tiden ska brödet täckas med aluminiumfolie. Stjälp upp brödet på galler och låt svalna under bakduk.

IMG_0007

Galet gott att äta med äggröra på också. Mums!!

Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..