ANNONS

Kalljästa frallor

/

DSC_3535

Hej hej

Softa dagar i semesterlunk här, hela familjen är hemma och skolan börjar först på tisdag. Så då går startskottet för året tycker jag 😉 Tills dess njuter vi av att gå i pyjamas, se serier fram till småtimmarna, sova för länge och äta godsaker som om det vore helg varje dag. Varje spår av julen är nu borta även om granen inte kommit längre än halvvägs ner i kartongen där den inte får plats..

DSC_3503

DSC_3513

I går var det målaroutfit hela dagen. Vi tog äntligen tag i vardagsrumsväggen som numera är smutsrusa och känns som ett helt annat rum. Åhh som tornrummet på Kung Carl tjoade Sebbe, och visst påminner det om det. (Han har ett minne som få). Lite ljusare och kallare kanske, ni får se när det är klart. Lite småfix kvar i dag, det är ju omöjligt att se vart man målat och inte när det blir mörkt strax efter lunch.

DSC_3554
DSC_3542
DSC_3552

Testade nattjästa frallor. Aldrig kommit till skott tidigare för jag har aldrig den framförhållningen 😉 Men nu så! Och det blev ju gaaaalet goda frallor av detta. Minimal arbetsinsats och värsta bageriresultatet. Krispig seg yta och fluffigt innehåll. Dessa måste ni testa!

DSC_3509

Kalljästa frallor
ca 10 st

25 g jäst
500 g kallt vatten
2 msk rapsolja
1 3/4 tsk salt
600 g vetemjöl (ca 10 dl)

Smula ner jästen i en bunke, tillsätt vattnet och rör så det löses upp. Blanda ner mjöl, salt och olja och rör till en lös smet. Tillsätt inte allt mjölet om det inte behövs. Täck med plastfolie och ställ i kylen över natten.

DSC_3510
DSC_3511

På morgonen: Sätt ugnen på 275 C och ställ en plåt med höga kanter eller ugnsform i botten. Ta ut degen och stjälp upp på mjölat bord. Dela degen i 10 delar, knåda inte! Snygga ev tills em lite genom att vika in kanterna under så de blir runda. Lägg på en plåt med bakpapper. När ugnen är varm, häll ett stort glas vatten i ugnsformen och ställ in plåten över. Grädda ca 20 min tills frallorna fått fin färg.

DSC_3524
DSC_3535
DSC_3537

Verkligen urgoda! Och busenkla!!

DSC_3540

Nu ska jag faktiskt hoppa ur morgonrocken och fixa lite fredagsfeelings. Kanske trotsa regnet och ta mig i väg till blomsterbutiken och köpa något grönt att ha i fönstret, blev så tomt efter ljusstakar och julstjärnor. (Lånade vardagsrummets växter medan vi målade om, nu gapar det tomt i köksfönstret).

DSC_3506

DSC_3505

Hittade visst en sista kvarglömma från julen.. Eller 3 🙂

KRAM

43

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00