ANNONS

Engelska scones

/

DSC_3742

Godmorgon!

Engelska scones till frukost. Såå mycket godare än ”svenska” (de är väl goda på sitt sätt men english scones är lite sötare, porösare och fluffigare.) Gjorde mina lite väl platta denna gång, men de blev himla goda ändå.

DSC_3732

Engelska scones
ca 10 st

50 g rumsvarmt smör
4 dl mjöl
1 msk bakpulver
1 msk socker
1 nypa salt
1 ägg
1 dl mjölk
1/2 dl vispgrädde

1 ägg till pensling

Sätt ugnen på 225 C. Vispa samman rumsvarmt smör, socker, salt och ägget. Rör ner mjölk och grädde. Blanda mjölet med bakpulvret och rör ner det i smeten och arbeta till en smidig deg. Kavla ut degen ca 2 cm tjock och stansa ut 10 rundlar. Lägg dem på en plåt med bakpapper, pensla med ägg och grädda sedan ca 10 min tills de fått fin färg.

DSC_3734

Servera med smör, clotted cream eller philadelphia och en god marmelad. Mums!! Pricken över i:et på vilken afternoon tea som helst.

DSC_3747
DSC_3760

Så gott!!

Försökte få upp familjen i vettig tid i dag. Kl 8 ringde min klocka, råkade stänga av den efter några snoozningar men kom upp strax efter 9 på ren vilja. Försökte väcka barnen 9.15 med Kicki Danielssons Godmorgon på högsta volym – INTE poppis. Olivia har forts inte synts till 10.45 men Sebbe sitter och gäspar i morgonrocken här nere. Kommer ju gå jättebra det här på tisdag. Not 🙂

KRAM

4
45

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00