Ärtskott

IMG_4166

 

Godmorgon!

Ja alltså nu är det ju redan eftermiddag, men så går det när man är själv hemma med barnen 🙂 Påbörjade inlägget i morse men sen har det gått i ett med mamma mammaaa mammaaaaa. Spelar iof ingen roll om Micke är hemma eller är den enda i rummet, det ropas iallafall mammmaaaaaaa. Nån som känner igen det??

IMG_4172

Ärtskott. Gillar ni?? Testa det till äggröra, det är min favorit-kombo. Det fick man alltid på något ställe vi köpte brunch på i Stockholm när vi bodde där (kan det varit Sirap?) och det är så himla gott ihop.

IMG_4173

IMG_4175

Fler som alltid äter ägg med en speciell sked? Vi har massor med olika skedar men det är dessa och enbart dessa jag äter ägg med.

IMG_4182

Fluffig cappuccino är min favvokaffe. För några år sedan var latte det godaste men nu gillar jag det inte alls, för mkt mjölk.

Häpp, dags att utfodra hungriga barn nu, mamma jag svääääälter tjoar nån. Det blir det kulinariska rätten makarons och köttbullar. Kanske med en tvist av ketchup 😉

KRAM

 1. Anna skriver:

  Det enda mina barn spontant frågar sin pappa om (när de inte hittar mig): ”pappa! var är mamma?”

  Jag brukar säga att man var så himla lycklig när barnen lärde sig säga mamma, och nu önskar jag ibland att jag aldrig lärt dem det ordet.

  1. Hahaha ja det där är också en klassiker!!!

 2. Linn skriver:

  Jag älskar också ärtskott. Odlar egna av torkade gula ärtor, ett tips om du inte provat!

  1. Oj nej det har jag inte gjort, hur gör du detta? kram

   1. Linn skriver:

    Du tar vanliga torkade gula ärtor (som man kokar ärtsoppa på) och petar ner i lite blomjord, precis som vilka frön som helst. Blötlägg dem i vatten några timmar innan du planterar dem. Jag brukar ha på ett fat eller i en liten kruka i köksfönstret, vattna regelbundet. Efter några dagar börjar de gro och växa 🙂

    1. Lins skriver:

     Hej!
     Precis vad jag skulle tipsa om!
     Världens prisskillnad, ett paket gula ärtor kostar typ 8:- å räcker till MASSOR med skott, och en liten platt förpackning i butik kostar dryga 20:- och räcker till typ 4 ”buketter” .

     //Lina

 3. Emma E skriver:

  Haha samma här, äter bara ägg med en speciell sked 😂🙈

 4. Mina barn brukar ringa mig o fråga om allt fastän deras pappa är hemma!😂

 5. Jag har alltid ärtskott i salladet 👍

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..