Blåbärsglass (nästan som sorbet) i glassmaskin

 

DSC_3608

Hej hej

Rena rama glassvädret. Typ 😉 Ser ut som glass på backen iallafall.. Snöat slasksnö hela dan.

Blåbärsglass

250 g frysta blåbär
1 dl strösocker
5 äggulor
2 1/2 dl mjölk
2 1/2 vispgrädde

Låt blåbären tina i en kastrull. Vispa upp sockret med äggulorna till en fluffig konsistens. Häll i mjölken och grädden i kastrullen och mixa. Häll i de vispade äggulorna och sjud upp smeten tills den tjocknar något (får inte koka). Låt kallna helt. Kör den sedan till önskad konsistens i glassmaskinen och lägg över i en bunke och frys in i frysen så den blir ordentligt fryst.

DSC_3587
DSC_3594

Den här glassen blir nästan som en syrlig sorbet i konsistensen. Vill man ha den lite gräddigare så mixa inte bären, rör ner dem försiktigt bara och ta lite mindre.

DSC_3608

(Vilken glassmaskin jag har hittar ni mer om HÄR, supernöjd med den, inget som behöver frysas innan utan man trycker bara på en knapp så har man glass på 20 minuter)

KRAM

  1. Kicki skriver:

    Så jättebra blogg med många användbara recept. Men, äter Du dem verkligen själv? Så mycket kolhydratrik mat. Och Du är trådsmal. Och väldigt mycket samarbeten i Din blogg. Känns inte riktigt sant? Jag var iof trådsmal till 45-årsåldern. Men, misstänker att Du faktiskt inte äter allt Du skriver om. Eller hur?:😂🙈

    1. Kul att du gillar! Jag äter allt jag visar, men detta är ju ingen matdagbok – allt jag visar en vecka betyder inte att vi ätit allt detta just denna vecka och de ”tråkiga” rätterna som makaroner och korv, sallad eller fil med flingor – sånt visar jag inte här. För som sagt detta är ingen dagbok över vad jag äter utan jag lyfter fram det lite godare och festligare. Förstår dock inte riktigt vad du menar med att det inte känns sant? (Samarbeten är min/bloggares sätt att tjäna pengar på då det är mitt jobb men det vet du säkert redan). Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..