Cornflakestoscakaka

Innehåller annonslänkar

DSC_3812

Hej hej 

Hittade en så smarrig kaka på pinterest (som jag tror kommer från goa Niiinis) som jag bakade. Gjorde dock halva satsen och i en mindre form och då blev de lite för tjocka så jag rekommenderar att följa receptet och använda en långpanna så blir det en plattare kaka under toscatäcket.

DSC_3786

Cornflakestoscakaka

8 ägg
8 dl socker
400 gr smält smör
2 msk vaniljsocker
1/2 msk bakpulver
8 1/2 dl mjöl

Tosca:
8 dl cornflakes
1 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1,5 dl vispgrädde
75 gr smör

Sätt ugnen på 175 C. Lägg bakplåtspapper i en långpanna. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna och blanda försiktigt ner dem i äggsmeten. Häll därefter i smöret.

Häll i äggsmeten i långpanna och grädda i ca 20 min. Gör under tiden toscan.

DSC_3784

Blanda alla ingredienserna till toscatäcket i en kastrull. Koka upp och låt småkoka ca 15 min. Bred sedan toscan över kakan och in i ugnen igen i ca 10 minuter. Låt svalna och skär upp kakan i bitar.  (och som sagt, den gör sig nog bättre lite plattare än den jag gjorde)

DSC_3804

Himla gott! Och cornflakes är ju ett bra alternativ på tosca för er som inte tål nötter! Blev så där segt och knaprigt på samma gång, mums.

DSC_3828

Klänningen på bilden hittar ni på Lindex HÄR.

KRAM

  1. Va god den blev👍Solklart en ny favvo 😋

  2. Linda skriver:

    Vilken storlek på långpanna använder du?

    1. I receptet ska man ha en ugns-stor plåt! Kram

  3. Carro skriver:

    Var tvungen att rusa till H&M när du tipsade om den svart/vitrandiga baddräkten och testa den, åh så snygg så den fick följa med hem! Tack för tipset 😃 Blir ofta så inspirerad av din snygga klädstil, mixen av allt möjligt på din blogg gör att den är en av mina topp tre favoritbloggar och har varit i flera år ❤ Trevlig helg!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..