Melting moments

DSC_3861

Hej hej

Brrr så frusen dessa dagar och slut på ved, måste komma ihåg att fylla på. Köpte en kall plocksallad till lunch i farten, gjorde inte det hela bättre. I kväll får det bli varm middag!

Snubblade över ”melting moments” på instagram för ett tag sedan, små söta kakor med fyllning (på svenska smältande drömmar tror jag) och hittade ett recept i kokboken Söta frestelser som jag testade. SÅ goda!! Man kan ju smaksätta dessa i oändlighet men jag gjorde plain vanilla med en smörkrämsfyllning smaksatt med marsanpulver. Älskar kakor med smörkräm (DESSA kaffekakor är i särklass de godaste småkakor jag vet) och blev inte besviken. Själva kakan smälter verkligen i munnen. Gjorde dem lite onödigt stora möjligen, nästa gång gör jag dem fler och mindre. Perfekt att frysa in och ta fram vid besök.

DSC_3852

Melting moments
12 st dubbla kakor (ganska stora)

Kakdeg:
200 g smör
75 g florsocker
125 g vetemjöl
125 g maizena
1/2 tsk bakpulver

Fyllning:
2 msk vaniljsåspulver
100 g smör
150 g florsocker
ca 2 msk vatten

Värm ugnen till 175 C. Blanda ingredienserna till kakorna till en smidig deg. Dela upp den i 24 st delar och rulla till kulor. Platta till dessa något och lägg på 2 bakpappersklädd plåtar. Platta till dem ytterligare med en gaffel. Grädda dem i 10 minuter och låt svalna helt.

DSC_3854
DSC_3855

Vispa samman ingredienserna till fyllningen. Späd ev med mer vatten. Bred på smörkrämsfyllningen på hälften av kakorna och lägg på resterande som lock. Låt stå svalt en stund.

DSC_3856
DSC_3857

Sååå goda!

Receptet ger som sagt 12 st stora kakor men jag skulle rekommendera att göra dem hälften så stora.

DSC_3859
DSC_3861
DSC_3865

KRAM

LOADING..