Syrlig gurksoppa med löjrom

IMG_1320

Hej hej

I helgen var vi hemma hos fam Gillberg på middag och bjöds på en fräsch middag. Till förrätt rena rama hälsosoppan 🙂 Passar säkert ypperligt som svalka en stekhet sommardag också. (recept från ica)

IMG_1326

Syrlig gurksoppa med löjrom
4 port

1/2 grovtärnad gurka
2 msk hackad schalottenlök
juice av 1 pressad lime
2 dl turkisk eller rysk yoghurt
4 krm salt
1 krm peppar
4 msk löjrom

Mixa grovtärnad gurka, hackad schalottenlök, juice av pressad lime och yoghurt i en matberedare eller med stavmixer. Smaka av med salt och peppar och eventuellt lite mer limejuice. Kyl soppan ordentligt och servera i små glas. Toppa med löjrom och lite extra hackad schalottenlök.

IMG_1317

Emma la till ett spett vitlöksfrästa räkor också, gott!

Ganska små glas räcker, de här svalde lite för mycket så de fick mixa en omgång soppa till 😉

IMG_1329
IMG_1324
IMG_1331

Till huvudrätt åt vi pasta med oxfilé och massa parmesan, mums! Blivit helt pastafrälst på sistone. Kanske därför inga byxor passar längre 😉  Och till dessert en fräsch avslutning på yoghurtkräm med maräng och varm frukt.

IMG_1349

Och sen spelade sällskapsspel. Jag sopade banan med Cluedo, det är ju så himla kul! Inte spelat sen jag var liten, blev lite förvirrad av namnändringarna. I mitt hjärta heter de Överste Senap, Pastor Grön osv. Olivia fick juniorvarianten i julklapp, ska testa med familjen i kväll.

KRAM

LOADING..