ANNONS

Bloody Mary – Virgin Mary

/

IMG_1301

Hej hej

Här kommer drinktips inför helgen. Min nya hang-up Bloody Mary! Fast jag dricker den som Virgin Mary – snäppet godare faktiskt och jag är just nu så där hälsosam och startar året med en dry january, en massa iskalla PWs och lunchpass på gymmet tillsammans med några grannfruar så då passar den extra bra. (I dag blev det pw och yoga, i morn väntar tabata.)

Vill man ha vodka i så har man det, men det här är en sån drink som är minst lika god utan! Passar lika bra till fredagsmys eller lördagsbrunch. Kul med goda alkoholfria alternativ. Ni får jättegärna tipsa om fler om ni har.

Nåväl tillbaka till den där Mary´n. Detta recept har vi fått av grannen Mathias. Det blir GRYMT. Bara dricka tomatjuice rakt upp och ner med lite salt och peppar smakar ju ingenting. Nej denna satsen gör man i ordning några dar i förväg så den får stå och dra till sig av smakerna och sen blir den så där mustig, smakrik och stickande stark. Såå gott!

Bloody Mary mix
2 stora glas eller 4 små

5 dl tomatjuice
3 msk worcestersås
1 msk barbequesås
1 tsk sellerisalt
1 tsk dijonsenap
1 tsk pepparrot
1 tsk balsamvinäger
1 tsk grillkrydda
1/4 citron
15-20 skvättar tabasco
svartpeppar

Ex. på garnering:
is
selleristjälkar (viktigast)
gröna oliver
citronskiva
cornichons

Låt stå i kylen i några dar och rör om då och då. Smaka av med tabasco till önskad styrka. Häll upp i glas fyllda med is och stick ner garneringen. (Tillsätt vodka om så önskas, 4 cl per glas).

(obs notera väggfärgen hos grannarna, snodde det som blev över när de målat om och målade vår vägg med ;))

KRAM

10
32

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00