ANNONS

Parmesangratinerad torsk

/
IMG_1025

Hej hej

Här var det hostigt och vaket inatt (Sebbe) så lillhostis fick vara hemma i dag. Hos mina föräldrar dock efter önskemål, jag far ändå runt som en virvelvind i dag. Ska ta en paus och ta mig till gymmet för ett pass Tabata med Ida strax (vet inte ens vad det är men hoppas det är kul – och att jag inte svimmar). Skönt att få upp värmen lite, fryser sååå om dagarna. Går runt i tofflor och morgonrock – över kläderna. (Vill inte sätta i gång en brasa eftersom jag ska i väg igen strax).

IMG_1029

Testade en så hiiiiiimla god torskrätt (tasteline) häromdan men orkade inte fixa några ”bloggsnygga” bilder. Ibland är jag så trött på att allt ska vara snyggt och i bra ljus och det ena med det andra, ibland vill man bara äta nuuu (när maten är varm). Men sen blev det så galet gott så jag måste dela med mig ändå. Ser det inte gott ut får ni bara tro mig helt enkelt 🙂

Parmesangratinerad torsk

600 gram torskfilé
100 gram parmesanost, riven
2 dl crème fraiche
1 st vitlöksklyfta
1/4 citron
1 tsk basilika
1/2 tsk salt
svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader.

Lägg torskfiléerna i en ugnsfast form. Riv parmesanosten och blanda med creme fraiche i en bunke. Pressa i vitlök och citronsaft. Krydda med basilika, salt och peppar och bred ostblandningen över fisken. Sätt in i ugnen ca 12 min eller tills osten har fått en fin gyllenbrun yta.

IMG_1021

Jag toppade med lite dill också, alltid gott till fisk. Huuur enkelt som helst och så himla god smak! Servera gärna pressad potatis till och en god sallad.

KRAM

17

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00