En riktig måndag och ugnsbakade oliver

DSC_4375

Hej hej

Vaknade på ett riktigt måndagshumör. Noll tålamod, känner mig sur och låg. Tjafsade om mössor och kläder. Bläää. Dåligt samvete nu.

Lyssnar på framgångspodden, avsnittet med Tilde de Paula Eby ”tacksamhet i allt”. Mysigt avsnitt, lyssna på det hörni! Sluta stressa, njuta av livet, var snäll. Både mot andra och sig själv. Man behöver stanna upp och tänka på det i bland.

Och många tror man är ”mitt i livet” när man är runt 40. Hur vet man det? Om man har tur ja. Men det kan lika gärna snart vara slut. Så maxa livet här och nu! Riktigt bra avsnitt, härliga Tilde. Lyssna på det!

Har ett träningspass på lunchen med sällskap inbokat. Får väl svettas ut det dåliga humöret. När barnen kommer hem ska jag vara på bra humör. Man kan ju faktiskt påverka sånt själv! Har ni nåt knep ni tar till för att vända ett dåligt humör?

DSC_4365

Nog om det, vi gjorde ett så gott tilltugg i fredags. (från alltommat). Detta måste ni testa!

Örtrostade oliver
4 port

1 burk kalamataoliver (ca 370 g)
1 vitlöksklyfta
1/2 kruka rosmarin
1/4 kruka timjan
2 msk olivolja
en nypa saltpeppar
en nypa salt

Sätt ugnen på 225 C. Låt oliverna rinna av och lägg dem på ett bakplåtspapper i en form och ringla över oljan. Skiva vitlöken och hacka örterna. Strö dessa över oliverna, salta och peppra och blanda runt. Rosta i ugnen ca 15 min.

Serveras varma och gärna med ett gott bröd och tzatziki till.

DSC_4373

Nu ska jag ta en power hour och plocka undan också (huuur kan det bli så stökigt hela tiden, jag fattar inte??) för det påverkar mitt humör också, avskyr att sitta och se röran när jag ska jobba, en riktig inspirationsdödare. Övervåningen ser ut som det pågått en husrannsakan där?!

Dags att vända den här dagen!

KRAM

 1. HannaB skriver:

  För att pigga upp mig? Läsa din blogg 😊, titta på ett avsnitt av Wahlgrens värld, tänka till på ngt som jag mår bra av tex dricka en goood kopp te, lyssna på en bra låt eller träna. Ha en bra tisdag nu kram

  1. Men gulle du 🙂 Hoppas du får en härlig dag. Min tisdag började mycket bättre än måndagen! kram

 2. Cazi skriver:

  Här är en till på riktigt måndagshumör, jag som brukar tycka om måndagar… Känner mig låg och har dåligt samvete jag också. För mig brukar det hjälpa att skriva av mig (skicka marathonmail till min kompis), och lyssna på glad musik. Och sen bara hoppas och tro att morgondagen blir bättre! 😊

  1. Jaa ”gnälla av sig” funkar riktigt bra, få lite pepp och sympati. Och musik är alltid uppiggande. Hittar ingen bra lista just nu bara, har du nåt tips? Hoppas humöret vänder! Kram

   1. Cazi skriver:

    Har ingen speciell lista, men svängiga låtar som Despacito och Snacket på stan (och andra låtar från Så mycket bättre) brukar pigga upp mig 😊 Som tur känns det bättre och hela familjen är glad här nu, för tillfället iaf 😉 Kram

    1. Här med. Höll på att kasta en kastrull genom fönstret dock när jag försökte göra sushiris (blev gröt 🙈) men det ordnade upp sig 😂✌🏻 kram

 3. Therese skriver:

  Skickar en glad kommentar som kanske piggar upp lite 😊 Älskar din blogg och har följt dig i ett par år nu! Din blogg och två till är dem som jag verkligen kollar dagligen. Såå härlig mix av allt! Heja dig!!
  Kram!

  1. Det är ju bästa peppen, blir SÅ glad av att höra sånt! Tack rara. Kram

 4. Emma skriver:

  Samma här imorse! Försöker tänka och lista saker jag är tacksam för! Kör yoga pass med Adriene på youtube! Städa av som du gör och ibland får man vara på dåligt humör helt enkelt. 🙏🏻😌

  1. Ska kolla upp yogan, det är ju så skönt!! Hoppas din dag fortsätter bättre än den startade. Kram

 5. Amanda skriver:

  För mig brukar det hjälpa att lyssna på peppig, glad musik eller ett avsnitt av serien Friends och en kaffe i soffan. Hoppas humöret vänder snart. Ha en fin dag <3 Kram

  1. Ja håller med, ska satsa på peppig musik när jag städar och en kaffe och skön serie när jag hinner. Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..