ANNONS

Bananbröd

/

DSC_3951

Hej hej

På strålande humör i dag. Så härligt med all snö ute, hela världen känns inbäddad i bomull och allt ljud studsar så där mjukt. I dag startar Hindersmässan här i Örebro. Varje år tänker jag att jag samband med det att jag ska prova att gör egen marknadsnougat men det slutar med att jag bara köper färdig på marknaden 😉 Sebbe önskar köpa sig churros och Olivia nåt krimskrams. Skolan är stängd på fredag så då kör vi Hindersmässan så länge vi orkar. Alltid så himla kallt just kring Hindersmässan, i år pälsar vi på oss överdragsbyxor tror jag 🙂

Blev så nyfiken på bananbröd. Ser det i var och varannan mattidning eller hippa caféer men förstår liksom inte riktigt om det är en kaka eller ett bröd? Förstår det fortfarande inte, haha. Den är ju söt men inte såå söt, så vill man äta sötsaker som inte är så söta kan man ju äta denna då. Men gillar man lite sött bröd så är det ju gott med ost och smör på som macka också. (Gillar även pepparkakor, mjuka som hårda, med ost och smör).

Testade detta från ett tidningsurklipp jag hade i högen, minns tyvärr inte varifrån.

Bananbröd

75 g smör
2 ägg
3/4 dl råsocker
3 1/4 dl vetemjöl
3/4 dl rågmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma
1 nypa salt
2-3 mogna bananer
100 g russin

Sätt ugnen på 180 C. Smält smöret. Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt smöret. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem. Mosa/mixa bananerna och blanda ner i smeten. Klä en brödform med bakpapper och häll ner smeten (jag toppade med en halv banan också). Låt baka 50-60 min längst ner i ugnen. Låt svalna och servera med tex smör och ost eller lemon curd.

DSC_3938

Bananen över är snygg tycker jag men kan ju hoppas över om man vill. Tryck gärna ner den lite mer än jag gjorde, den ploppar lätt upp när brödet gräddas.

DSC_3949

Tungt, rustigt och mustigt blir det. Och nästan godast dagen efter. Ni som testat bananbröd, hur äter ni det??

DSC_3955

KRAM

9
30

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00