Långstekt rullad porchetta i ugn

Dsc 6378

Hej hej

Susar runt här med alldeles för många projekt, särskilt med huvudvärk dag 5, den får gärna släppa snart tack. Ska åka och köpa nytt minneskort nu och ta lite luft.

Brukar ni köpa sån här färdig ”rulle” i affären? Kryddad porchetta (rullad fläsksida med örter)! Den långstekes i ugnen på låg temp och blir då så hiiiimla mör och god så det är helt galet. En favorit jag glömmer bort i bland!

(Går ju att göra egen också såklart men det här är ett gott färdigtips)

Dsc 6380
Dsc 6382

Sätt ugnen på 150 C och ställ in porchettan i ugnen, ca 4 h. (Till en innertemp på 80-90 grader).

Dsc 6444

Vill man ha lite knaprigare yta kan man höja värmen på slutet och låta gå några minuter extra.  Skär sedan upp köttet och servera med valfria tillbehör. Potatis och gräddsås på skyn är alltid gott till. Och köttet blir så mört så det bara raaaasar i sär. Salt och smakrikt, mmm.

Dsc 6449
Dsc 6455

På somrarna brukar vi förbereda den och skiva upp i ganska tjocka skivor när den är färdig i ugnen och sedan GRILLA vid tillfälle så den får så där god grillyta på sidorna, det är också ett tips. Går ju på nolltid då eftersom man lagat den färdig i förväg. Till det brukar vi då ha jack daniels glaze och creme fraiche. Mums så gott, grillsäsong snart ja tack!

KRAM

LOADING..