Banankladdkaka med mjölkchoklad

IMG_0490

 

Hej hej

Friday vibes!!

Är det något jag älskar i kombination så är det banan + mjölkchoklad. Har säkert tjatat om glassen Banana Joe förut, min all time favvo (hallå GB kan den komma i repris tack?!). Gamla bananer har vi nästan jämt och de hamnar i allt från plättar, smoothies och bakverk. Testade att göra en kladdkaka med smak av banan och mjölkchoklad och hallååå vad gott!

Banankladdkaka med mjölkchoklad

200 g smör
2 dl strösocker
4 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
2 (över) mogna bananer
150 g mjölkchoklad
1 liten nypa salt

Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och låt det svalna något. Blanda de torra ingredienserna och rör sen ner smöret. Knäck äggen och blanda dem med mosade bananer och hackad choklad till en lös smet och blanda detta med resten. Häll smeten i en springform med bakplåtspapper i botten.

DSC_4798
DSC_4800
DSC_4801
DSC_4802

Grädda mitt i ugnen ca 13-16 min. Den ska vara kladdig! Tänk på att den sätter sig vid eftervärmen också så hellre för kladdig än tvärt om. Min blev nästan lite för välgräddad, nästa gång kortar jag ner tiden något. (skiljer så mycket från ugn till ugn, håll lite koll på kakan)

DSC_4803

Låt svalna och servera ljummen eller kall med vispad grädde. Pudra gärna över lite florsocker också.

IMG_0483
IMG_0485-2

Happy start på fredagen önskar jag er. Och sen vill jag heeemskt gärna höra vad ni ska äta till middag?? Mitt fredagsnöje 🙂 (kanske borde bli ett eget återkommande inlägg, vet ni är många som hittar inspiration av varandra där.)

KRAM

 1. Hannah skriver:

  Gott det verkar, måste testas.
  Älskade också BananaJoe glassen. Säger som du kom tillbaks
  My Feldt har gjort en makalös god banan/mjölkchoklad kolastång som säljs i deras cafe Feldts i Halmstad

  Följ @feldtsbk på instagram för de har en kola webbshop där de säljer kolorna styckvis men även olika lådor för de som har lång väg till Halmstad

  Trevlig helg

 2. Therese skriver:

  Här blev det McDonalds som mannen hämtade påvägen hem, ibland orkar man ju bara inte 😅

 3. Helena skriver:

  Nä, banan i bakverk är inte min grej, men choklad är alltid gott! Det är ju lite sent nu, men jag gjorde Åses lövbiffsgratäng i ädelsostsås. Tog annan ost än ädelost eftersom maken inte är så förtjust i det (jag tycker dock det är jättegott), men den blev väldigt god ändå! Den gör jag nog fler gånger.

 4. eva skriver:

  här blir det räkor,kräftor,aioli o gott bröd….lättast möjliga på en fredag…och godast

 5. Mia skriver:

  Här bjuds det på gammal klassiker från en en restaurang som fanns i min hemstad när jag var ung, 27:an. Alla rätter kostade 27kr!! Potatis och blandade rotfrukter i ugn, stekt strimlad kyckling och en sås med vitlök och sen sweet chilisås. Låter kanske som en knepig kombination, men är såååå gott! Fast nu är jag iofs mest sugen på pizza efter att ha läst ditt inlägg 😁

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..