Banankladdkaka med mjölkchoklad

IMG_0490

 

Hej hej

Friday vibes!!

Är det något jag älskar i kombination så är det banan + mjölkchoklad. Har säkert tjatat om glassen Banana Joe förut, min all time favvo (hallå GB kan den komma i repris tack?!). Gamla bananer har vi nästan jämt och de hamnar i allt från plättar, smoothies och bakverk. Testade att göra en kladdkaka med smak av banan och mjölkchoklad och hallååå vad gott!

Banankladdkaka med mjölkchoklad

200 g smör
2 dl strösocker
4 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
2 (över) mogna bananer
150 g mjölkchoklad
1 liten nypa salt

Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och låt det svalna något. Blanda de torra ingredienserna och rör sen ner smöret. Knäck äggen och blanda dem med mosade bananer och hackad choklad till en lös smet och blanda detta med resten. Häll smeten i en springform med bakplåtspapper i botten.

DSC_4798
DSC_4800
DSC_4801
DSC_4802

Grädda mitt i ugnen ca 13-16 min. Den ska vara kladdig! Tänk på att den sätter sig vid eftervärmen också så hellre för kladdig än tvärt om. Min blev nästan lite för välgräddad, nästa gång kortar jag ner tiden något. (skiljer så mycket från ugn till ugn, håll lite koll på kakan)

DSC_4803

Låt svalna och servera ljummen eller kall med vispad grädde. Pudra gärna över lite florsocker också.

IMG_0483
IMG_0485-2

Happy start på fredagen önskar jag er. Och sen vill jag heeemskt gärna höra vad ni ska äta till middag?? Mitt fredagsnöje 🙂 (kanske borde bli ett eget återkommande inlägg, vet ni är många som hittar inspiration av varandra där.)

KRAM

 1. Här är alla vuxna sjuka, nedsmittade av barnen som var sjuka i början av veckan. Då ingen ork eller matlust finns får de som har det bestämma. Kort sagt: tacos, tråkvarianten.

 2. Det där ser riktigt gott ut!

  Här blir det plock-pastasallad ikväll, Pasta, halloumi, feta, lite olika chark, miniköttbullar o massa olika grönsaker i olika skålar. Alla plockar som dom vill o kidsen blir nöjda!
  Körde samma upplägg på ett kalas för ett tag sen, mycket uppskattat!

  Trevlig helg och tack för all finfin inspo😍

 3. Här blir det enkelt (som vanligt med 2 små i huset) med hemmagjord pizza med färdigt pizzakit. Har iaf slängt ihop en pizzasallad och sen blir det massa hembakt då sambon fyller år 🙂

 4. Den ska jag prova! Fredagsmiddag är inte bestämt än, maken tycker sig vara sugen på en rejäl köttbit men jag som är i vecka 39 får bara äta genomstekt vilket känns bortkastat så det blir nog kyckling för mig och sonen och kött till mannen 🙂 Tror med en potatisgratäng och rödvinssky till, kör klassiskt ikväll!

 5. Måste verkligen testa den kakan också, men lär få ha den för mig själv. Min favoritkaka är en banankaka med choklad (Ica) som jag tror alla utom sambon gillar. Ena sonen tål inte choklad och den andra lever fortfarande på mig 😉

 6. Här har vi en fredag med magsjuka. Tredje helgen för samma barn.. Menmen det blir pepparbiffar här. Nötfärs kryddat med salt o mycket svartpeppar. Stek till de får fin färg häll på vispgrädde, rödvin o mer salt o peppar, lite soja, servera med pressad potatis o sallad. Tack för att inspiration på din blogg, alltid första stället jag letar recept på (och behöver sällan leta vidare). trevlig helg!

 7. Hade tänkt göra en god biff med pepparsås men eftersom make & son ligger med förkylning och hög feber så blir det din Tortillatårta som är sonens favorit och går ganska snabbt att laga. En god sallad och ett glas rött till det.

 8. Ikväll blir det cannelloni fyllda med mustig köttfärssås med massor av hackade soltorkade tomater i, formen står klar i ugnen och ska bara strösslas med Västerbottenost (Bästa av Sverige möter Italien!)och sen in i ugnen, en god tomatsallad och ett glas rödvin. 🙂 Kram!

 9. Men, ååh så god den kakan såg ut! Måste helt klart testas. Dock avskyr yngsta dottern bananer, men hon får ta en glass isf;)
  Vi kör barnens favorit här hemma ikväll , Tacos!!! De har pratat om det hela veckan, vad är det med barn o tacos egentligen?!

  Trevlig helg!
  Kram

 10. Här blir det kycklinghamburgare. Vi äter det varje fredag, just nu är jag aningen trött på det men resten av familjen vill ha det. Så det får bli det, det går nog ner 😊 Trevlig helg!

 11. Fredagsmiddagen hos oss blir Pulled pork burgare med en massa ost och vitlöksdressing, kommer bli supergott! Innan det ett dopp i spabadet med ett glas bubbel till 😀 Trevlig helg! Kram

 12. Hade planer på att ta fram min sous vide, men den idén kan jag bara glömma. Sambo och son ligger och kräks och själv räknar jag ned till mitt eget öde. Om jag håller mig fram till kvällen så åker jag nog iväg och unnar mig en räkmacka. Håll tummarna!

 13. Känner mig trött och vintersliten så det blir nog en minimal ansträngning i form av att gå till Stora Coop (100 m att gå….) och köpa ost och chark🙈

 14. Fredagsmyset här blir ”tapas” i olika tappningar, lite chark och ost. Och ett glas iskallt bubbel först och sen ett gott rött vin 🙂

  Happy Friday!

 15. Jag ska göra egen pizza på Libabröd som jag fick tips om när jag letade viktväktarrecept. Har levt sunt i drygt 1 månad nu då det bär av till solen och bikinitider nästa vecka! Vi ville bli av med 3 kg var på 5 v och det lyckades vi med, trots i vanliga fall usel karaktär !:)
  Trevlig helg!
  Kram Annelie

 16. Jag tänkte göra lite grönkålschips till lite försnacks och sen en väldigt god fisksoppa med saffran och vittvin. En bit bröd och ett glas vitt till det är pricken över i:et. Småkillarna vill dock ha McD idag pga en krasslig vecka. Får ta en sväng inom där sen. Alla nöjda och glada!!

 17. Tacos till barnen i vanlig ordning men jag väntar in mannen som kommer hem från en jobbresa ikväll och äter en sen middag tillsammans med honom istället ❤️ Ska göra en vietnamesisk glasnudelsallad med räkor 😋 Trevlig helg!!

 18. Ååhhh så gott det lät med banankladdis. Vi äter rester från lunchen ikväll. Hade min kompis här på lunch nämligen. Åt lasagne med halloumi o pumpakärnor. Gott! Bjöd på dina chokladbiskvier i långpanna till fikat. Såå gott!! Dina recept är alltid ett säkert kort. Bäst är du!! 😘 Kraam

 19. Fredagsmiddagen består av rostade rotfrukter och parmalindad kycklingfile med en sås gjord på Cambazola, creme fraiche och strimlade soltorkade tomater. Så himla gott!! Längtar redan till middag.

 20. Här blir det parmalindad kycklingfile med en sås gjord på Cambazola, creme fraiche och soltorkade tomater tillsammans med rostade rotfrukter. Jag längtar till middag.

 21. Här bjuds det på gammal klassiker från en en restaurang som fanns i min hemstad när jag var ung, 27:an. Alla rätter kostade 27kr!! Potatis och blandade rotfrukter i ugn, stekt strimlad kyckling och en sås med vitlök och sen sweet chilisås. Låter kanske som en knepig kombination, men är såååå gott! Fast nu är jag iofs mest sugen på pizza efter att ha läst ditt inlägg 😁

 22. Nä, banan i bakverk är inte min grej, men choklad är alltid gott! Det är ju lite sent nu, men jag gjorde Åses lövbiffsgratäng i ädelsostsås. Tog annan ost än ädelost eftersom maken inte är så förtjust i det (jag tycker dock det är jättegott), men den blev väldigt god ändå! Den gör jag nog fler gånger.

 23. Gott det verkar, måste testas.
  Älskade också BananaJoe glassen. Säger som du kom tillbaks
  My Feldt har gjort en makalös god banan/mjölkchoklad kolastång som säljs i deras cafe Feldts i Halmstad

  Följ @feldtsbk på instagram för de har en kola webbshop där de säljer kolorna styckvis men även olika lådor för de som har lång väg till Halmstad

  Trevlig helg

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..