Magnolian bakery banana pudding

DSC_4237

Hej hej

Jag har ju så gulliga läsare, bäst är ni! Och en gullig läsare som var i New York köpte med sig Nilla wafers och vanilla Jell-O som jag efterlyste för att kunna göra en Magnolia Bakery Banana pudding (som vi åt HÄR)

DSC_4208

Jag försökte mig på att göra denna med svenska produkter i somras men fick inte riktigt till smaken och konsistensen. Men nu har jag gjort en på de ”rätta” ingredienserna och kan lättare försöka härma med svenska saker. Så det kommer! Men detta är alltså orginalreceptet från Magnolia Bakery.

(Vilket var förvånansvärt enkelt och gjort på halvfabrikat typ 🙂 trodde det skulle vara mer avancerat och hembakat än så men gott är det ju!)

DSC_4210

Magnolia Bakery Banana Pudding

1 burk kondenserad mjölk
3 1/2 dl kallt vatten
100 g jell-O vaniljpulver
6 3/4 dl vispgrädde
4 st bananer
1 box Nilla Wafers

Blanda samman kondenserad mjölk, vatten och vaniljpulvret. Vispa till en slät kräm och ställ den i kylen att stelna i minst 4 timmar (eller över natten)

Vispa grädden ganska hårt. Blanda denna med vaniljkrämen.

Ta en stor skål och lägg ett lager kakor i botten. Lägg ett lager bananskivor över dem och bred över ett lager kräm. På med mer kakor, banan, kräm osv. Avsluta med ett lager kräm överst. Täck med plast och låt stå i kylen ca 8 h innan servering så den sätter sig ordentligt och kakorna mjuknar.

DSC_4227
DSC_4228
DSC_4231
DSC_4233
DSC_4235
DSC_4242

Går bra att göra i portionsglas istället om man vill det!

DSC_4281

Servera och njuuuut. Så himla gott så håll tummarna att jag får till det snarlikt utan de amerikanska produkterna. (kakorna har jag lyckats baka, nu ska jag bara få till smaken på krämen).

KRAM

 1. Kommenterar för sällan med tanke på att jag gör dina recept typ dagligen. Älskar bloggen! Om du bara visste hur stor del av min familjs kalas och fest du är herregud, jag säger jämt till min syster och mamma när de har gjort nått de är väl matplatsens då säger de så klart ! Men till saken va toppen med recept på marknadsnougat, perfekt med nått man kan göra själv i alla hjärtans tider har precis sälngt i hop en plåt och ska skära upp och slå in fint och ge maken, är hemma mamma så får bli lite budget. Stor kram och tack igen

 2. Hej! Vad är det för smarrigt som du har serverat – bredvid – den stora skålen med puddding på sista bilden? 🙂 Kex med arraksboll på? Vad är det?

 3. Hej! Ingen aning om hur vanilj-jellopuver smakar men kanske att vaniljsåspulver av typen marsan skulle kunna funka?! 😀

  1. Det var det jag provade med, blev inte riktigt samma men gjorde den kanske för hård. Jag får experimentera vidares. Kram

 4. Den är så god!!
  Här i USA så är allt homemade om man gräddar färdig kakdeg eller färdiga bullar på rulle.
  Roligaste jag varit med om var frågan om det var homemade whipped cream 😂🙈
  här köps det även färdigt på burk Cool Whip

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..