Gran Canaria – Lopesan Baobab

I samarbete med Apollo

(innehåller annonslänkar för H&M, Gina tricot och Åhléns)

IMG_1209
 

Hej hej

Mot nästa hotell! Ca 5 minuters promenad från Lopesan Villa del Conde breder detta afrikanskinspirerade hotell ut sig, Lopesan Baobab. Som jag älskar detta hotell! (har varit här tidigare privat med familjen om ni kanske minns). Kul att få visa Åse mina smultronställen. (Kika in hos henne också för mer bilder). 

IMG_1231
IMG_1210
IMG_1213
IMG_1224
IMG_1374
IMG_1381

Härligt rum med maffig utsikt över grönska och öken. Om mornarna var här magiska soluppgångar men det är ju så svårt att fånga på bild. (Tub-klänning 149 kr HÄR)

IMG_1629

Även här på Lopesan Baobab kan man boka rum med konceptet ”Unique”, vi hade tex platserna vid poolen med längst soltimmar reserverade och där serverades smaksatt vatten och frukt hela dagen. I loungen fick man beställa dryck och snacks utan kostnad osv.

IMG_1290
IMG_1293
IMG_1570
IMG_1574
IMG_1573
IMG_1447

Tog även mitt första och enda dopp i poolen och allt var frid och fröjd tills jag upptäckte att jag hoppat i med min fitbit! Simmade panikartat in mot land med ena armen upp i luften och tro det eller ej men den överlevde utan några men 🙂

IMG_1270

Guldkant på poolhäng – sangria. Personalen gick runt och tog upp beställningar, pluspoäng.

IMG_1242
IMG_1235
IMG_1244
IMG_1510
IMG_1511
IMG_1507
IMG_1518
IMG_1523
IMG_1527
IMG_1535
IMG_1542

Även här finns så många pooler och områden att välja på inom hotellet så jag tror inte vi hann se allt. Ett eget område för barnen finns, med både pooler och lekland/barnklubb. Man kan även boka rum med poolaccess.

IMG_1267
IMG_1268

Till middag åt vi buffé i den stora restaurangen som ingick i halvpensionen och frukost åt vi både där och i vip-området (unique). Lunch åt vi på en restaurangen utomhus (ingår ej). Hade sett fram emot deras friterade brie som är den st bästa lunchen jag nånsin ätit tror jag men de hade inte kvar den på menyn! Blev barnsligt ledsen över detta för en stund men åt sen en god getosttimbal och padrones och gudomliga räkor i vitlöksolja.

IMG_1266
IMG_1264
IMG_1241

Vi smälte in i det afrikanska temat 🙂

(min solklänning från divided HÄR och plisserad hårscarf som sitter fast bra HÄR)

IMG_1357
IMG_1506

Äggröra med skinka i och stekt potatis med lök, känns det bekant?? 😉 På kvällarna ser hotellet nästan ännu läckrare ut med alla ljus och lysande flamingos. Vi såg ett par riktigt bra shower, grymma sångare. Lite mer hålligång på detta hotell, fler barnfamiljer och lite yngre medelålder skulle jag säga.

IMG_1326
IMG_1343
IMG_1320
IMG_1149
IMG_1152
IMG_1309

(Kvällens klänning HÄR i flera färger.)

IMG_1286

Lämnade detta ytterst motvilligt mot kallare breddgrader igen. Lopesan Baobab har en speciell plats i mitt hjärta, ett av de bästa hotell jag varit på. Jag hoppas jag får möjlighet att återvända en dag <3

KRAM

 1. Jenny skriver:

  Tack ska läsa detta! Men hur gör ni? Klimatkompenserar ni när ni reser? Hur gör du för övrigt för att minska ditt klimatavtryck? Det är ju något vi ALLA måste tänka på och agera efter, ni influensers har ju en bra positition att på era plattformar informera och påverka tänker jag. Tips till kommenade inlägg! Ha en fin dag!

 2. Jenny skriver:

  Det ser underbart härligt ut! Är så sugen på att komma iväg till sol och värme så här års men får mer och mer ångest på den klimatpåverkan det är att flyga. Hur tänker du gällande den frågan? Klimatkompenserar du när du flyger? Jag är nyfiken med tanke på debatten som råder. Tack för en fin blogg.

  1. Det låter klokt. Väljer ni att flyga någonstans tycker jag absolut man ska klimatkompensera, här kan du tex läsa hur man gör hos just Apollo: https://www.apollo.se/om-apollo/en-battre-resa-old/for-dig-som-reser-old/detta-kan-du-som-resenar-gora-old/klimatkompensera (de klimatkompenserar även för alla tjänsteresor) Förutom att betala kan man göra mycket själv, här kan du läsa fler tips: https://www.apollo.se/om-apollo/hallbart-resande Väljer man att avstå helt är det såklart det bästa för miljön men det tror jag alla vet. KRAM

 3. Ullis skriver:

  Alltså har du varot där nu? Visste inte att man kunde åka dit i februari, trodde det var för kallt.

 4. Åhhhh jag minns när ni letade sportlovsresemål och jag med flera rekommenderade just Lopesan Baobab! Alltid vanskligt att rekommendera andra hotell för varje familj är unik och har olika önskemål… Men kan bara instämma detta hotellet är verkligen ett av de bättre! Sen gillar vi OBC på Cypern också, fast det är ett helt annan typ av hotell!

 5. Anna skriver:

  Har du testat det tredje lopesan-hotellet? Är det samma kedja?

  1. Nej bara varit inne och kikat på området som hastigast, det ligger precis mitt emot Baobab. Verkar också väldigt fint men har inte mer erfarenhet än så. Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..