ANNONS

Oxfilépasta med tryffelpecorino

/

DSC_5432

Hej hej

Detta åt vi i lördags och det blev sååå himla gott så det får ni testa vid tillfälle. Helt galen i pasta nuförtiden, en riktigt god pastasås med (helst färsk) pasta är ju en riktig festmåltid som kan anpassas efter budget. Fyndade en bit ”oxfilésvans” som jag hade i. (Alltså ingen svans huuu, utan den smalare biten av oxfilén som man ofta kan komma över billigare)

Köpte riktigt tunn färsk tagliatelle (så den heter säkert inte ens tagliatelle?) och gjorde såsen så här:

Färsk pasta med gräddig oxfilésås och tryffel
ca 4 port

färsk pasta
300 g oxfilé
1 gul lök
3 dl vispgrädde
100 g philadelphia
svartpeppar
salt
1 kalvbuljongtärning
1 tsk konjak
2 msk färsk bladpersilja
smör att steka i

tryffelpecorino till servering

Skär köttet i små bitar och bryn det hastigt på hög värme och lägg sedan åt sidan. Strimla löken och stek den mjuk i smör. Tillsätt grädde, philadelphia och buljongtärningen och låt koka i hop till en krämig konsistens. Smaka av med salt, peppar och konjak. Hacka persilja och rör ner. Koka pastan enligt anvisningar. Lägg i köttet i såsen och låt det bli varmt, blanda ner den varma pastan och lägg upp på tallrikar. Toppa med en rejäl hög nyriven tryffelpecorino.

DSC_5420

Servera gärna lite grönt/ruccola och körsbärstomater vid sidan av, mer behövs inte. Och ett glas rött om man önskar är pricken över i:et.

DSC_5426
DSC_5424

Såå gott! Slickade tallrikarna.

KRAM

11
50

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00