ANNONS

Indonesisk köttgryta

/

DSC_4520

Hej hej

Här kommer ett recept på en indonesisk gryta vi testat. Så gott med alla tillbehören till, servera dem i små skålar så alla får ta vad man gillar. Kul bjudrätt att servera så. Gjorde min i vår crock pot men går bra att göra i vanlig gryta med såklart (som i receptet, från Hemmets journal).

DSC_4522

Indonesisk gryta
4 port

500 g skinka eller bog
2 st schalottenlökar
2 st vitlöksklyftor

Marinad:
0.5 dl soja
1.5 dl äppeljuice
1.5 tsk curry
2 tsk ingefära riven
2 msk äppelcidervinäger
1 msk vetemjöl

Servera med:
jasminris
banan
russin
krossad ananas
jordnötter
mango chutney

Skär skinkan i strimlor. Skala och hacka lök och vitlök. Blanda soja, äppeljuice, curry, ingefära och vinäger i en skål. Rör ner kött och lök. Täck skålen med ett lock eller plastfolie och marinera i kylskåp, ca 2 timmar.

Lägg över kött och marinad i en kastrull. Tillsätt mjölet i den kalla grytan och rör om medan grytan kokar upp och sedan sjuder, ca 15 minuter. Servera grytan med ris, bananskivor, russin, ananas, jordnötter och mango chutney.

DSC_4526

Lyckades visst inte fota när vi åt detta sen, bara köttet i en matlåda 🙂 Men himla gott och smakrikt blev det!

DSC_4623

Dags för en gammal hederlig power hour här hemma nu. På med musik i sonos-systemet på hög volym (antagligen melodifestivalen 2019, passar på när inte Micke är hemma) och städa undan. Att två små sportlovslediga barn kan ställa till så mycket 😉 (mest jag denna gång faktiskt). I kväll kommer ett gäng tjejer över på filmkväll, bubbel och snitt-knytis. Och vet ni vilken film vi ääääntligen ska se? En ledtråd är att den släpps som hyrfilm i dag..

KRAM

14
40

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00