ANNONS

Hemgjorda mumsmums – gräddbullar – kokosbollar

/

DSC_4272

Hej hej

Ska strax bege mig till tåget med barnen för ett litet äventyr vi 3. Mysigt! Vi ska upp till Stockholm, gå på biopremiär och bo på hotell. Ni kan kika in på min instagram stories om ni vill se mer!

Fick ju så mkt bra tips på vad man kan göra med överblivna äggvitor häromdagen. Hemgjorda gräddbullar var ett! Däremot så fattar jag inte varför det heter gräddbullar, det är ju inte minsta spår av grädde i?? Haha.

Hemlagade mumsmums eller gräddbullar (Roy Fares)

Botten:
mariekex, bragokex eller smörgåsrån

Maräng
3/4 dl vatten
2 dl strösocker
1/5 dl glykos
4 äggvitor
1,5 gelatinblad

Garnering
ca 400 mörk choklad
2 msk rapsolja
kokos eller strössel

Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Koka vatten, strösocker och glykos i en kastrull till 121 grader. Under tiden vispar du äggvitorna till en fast maräng. När sockret nått sin temperatur häller du det över marängen med tunn stråle medan du vispar med elvispen på maxhastighet. Fortsätt sedan att marängen tills den känns ljummen och fast. Ta upp gelatinbladen från vattnet och smällt lite lätt i en skål i mikron. Blanda i lite maräng i det smälta gelantinet och sedan vänder du i allt i resterande marängsmet.

DSC_4215
DSC_4218
DSC_4219

Spritsa ut önskad form på kexen och stoppa in i frysen i 2 timmar. Smält choklad över ett vattenbad och tillsätt rapsolja. Doppa varje mums-mums och lägg över på ett galler, strö över kokos eller strössel och låt chokladen stelna i kylen.

DSC_4244
DSC_4248

Detta smakade verkligen precis som köpta gräddbullar! Blev helt klockrent. Däremot lite mastigt med mörk choklad och inte så barnvänligt kanske så nästa gång testar jag med mjölkchoklad eller en blandning. All choklad gick inte åt så jag tror nog det räcker med 300 g men som blir över kan man ju göra annat på.

DSC_4272
DSC_4288

Mums!! Eller mums-mums då 😉

KRAM

4
58

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00