Pianokaka

DSC_5376

 

Hej hej

Såg så kul tips på pianokaka hos Coop så jag pimpade en kaka jag bakat likadant a la ett piano. Tyckte det passade bra med mello och allt 🙂 Nåt att svänga i hop för kvällen kanske? Har ni extra brådis så kör med färdigköpt sockerkaka/chokladkaka/tigerkaka.

DSC_5395

Kanske inte det snyggaste jag lyckats med, men jag bjuder på det också 😉 Glömde nämligen att bröa formen så när jag skulle ta ur kakan såg det ut så här:

DSC_5367
DSC_5368

FAIL! Hahaha. Efter lite lirkande och pusslande fick jag dock i hop en kaka och försökte kleta på toppingen men det smulade ju en del som ni förstår så därav lite fläckig kaka. Så kan det gå 🙂 Men om vi bortser från et blev den ju ganska gullig och framförallt god. Servera gärna en skål jordgubbar till.

DSC_5371

Det går som sagt bra att använda färdig kaka om man vill göra en riktig snabbvariant men här bakade jag en egen.

Chokladkaka

150 g smält smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
3 dl mjöl
3 tsk bakpulver
8 msk kokande vatten
1 tsk stött kardemumma
3 msk kakao

Rör i hop allt, vispa ej. Häll smeten i en smord och bröad form. In i ugnen 200 C ca 30 min. Låt svalna och stjälp upp kakan.

IMG_1845

Till frostingen behöver man:

200 g philadelphia
2 dl florsocker
kit kat till tangenterna

Vispa samman philadelphian med florsocker och bred detta över kakan. Markera tangenter med baksidan på en kniv och lägg dit kit kat eller andra chokladkex som tangenter. Låt stå kallt en stund och servera gärna med jordgubbar eller andra bär till.

DSC_5384
DSC_5379

KRAM

  1. Jenny skriver:

    Tack för receptet! Ser gott ut och lite extra med pianomönstret. Det gillar säkert barnen också att prova laga. Tycker om de recept du delar och har provat många av dem. Alltid gott och inte alltför svårt att gå ihop 🙂 Ha en trevlig lördagskväll!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..