Bananglass med chokladkross

Innehåller reklam och annonslänkar för Matsmart

DSC_5611

 

Hej hej!

Vilken VÅR vi haft här i dag. Fick feeling och börjat med allergitabletterna direkt både Sebbe och jag 😉 (tips, hjälper så mycket bättre när man börjar innan man känner av pollenallergin, väntar man tills man redan blivit ”angripen” så är det lite för sent och skadan redan skedd)

DSC_5614

Är det något som har strykande åtgång i detta hushållet så är det choklad, både rakt ner i min mage och till bakverk. Fyndade en massa bakchoklad till vrakpris hos Matsmart. Missa inte att kika in där! Sortimentet varierar hela tiden och just nu har de börjat sin februari rea också. Bra för både plånboken och miljön!

DSC_5616

Bananer får jag snart sluta köpa tror jag, det slutar bara med att jag har ett gäng brunsvarta saker som jag måste baka något gott på 😉 I dag fick de hamna i en glass.

DSC_5629

Banan och choklad är alltid gott. I allt!

DSC_5631

Bananglass med chokladkross

1 burk kondenserad mjölk
5 dl vispgrädde
2 övermogna bananer
100 g mörk choklad

Mosa bananerna. Vispa samman kondenserad mjölk och grädde till en fluffig smet. Rör ner bananerna och finhackad choklad. Häll över i en form och täck med lock. Låt frysa ca 6 timmar.

DSC_5634
DSC_5637
DSC_5638

Hittade lite roliga produkter hos Matsmart som jag inte sett i vanliga butikerna. Som tex Maltesers spread, Hellmanns chilimajjo och kolasås som stelnar på glassen.

DSC_5623
DSC_5624

Testade denna på en glassen (smakade lite som dulche de leche) och njöt i solen!

DSC_5658
DSC_5670
DSC_5673

KRAM

 1. malin skriver:

  Här blir det smoothies av bananerna. När de inte ser så goda ut längre (men inte blivit riktigt så bruna som på din bild) skivar jag ner dem och lägger i frysen. Brukar köra banan och röda vinbär från trädgården bra kombo och bananerna gör att vinbären inte blir så sura. Barnen älskar det och blir i princip varje helg. Men förra veckan bakade vi banankaka istället så blir de så bruna som på bilden så blir det nog kaka framöver.

  1. Låter gott, ska lägga på minnet! kram

 2. Hej! Tack för en bra blogg! Jag har en liten fråga. Jag har sett att du har en så fin Louis Vuitton väska, en liten crossbodymodell. Vad heter den modellen? Tack på förhand! Charlotte

 3. Mojjan skriver:

  Japp, pollentabletter här med förebyggande syfte. Det brukar alltid sluta med att jag funderar på varför jag känner mig förkyld och sedan inser att det är pollensäsong. Blah….

 4. Eva skriver:

  Har så svårt för banan i bakverk och i mat! Och bruna bananer kan jag verkligen inte äta. Ska jag äta banan så ska den vara ljusgul på gränsen till grön utan att vara sträv då funkar det🤗😂

 5. Therese skriver:

  Bästa glassreceptet! Går att variera i oändlighet

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..