Vad jag har på g i dag

IMG_2603

Hej hej

Har varit och handlat lite på morgonkvisten. Onsdagskocken ska bjuda på våfflor med färska bär i kväll och torsdagskocken ska bjuda på grillat.. Vi bestämmer maten varsin dag må-tors och sen får man laga den själv och duka.

IMG_2604

Kan ni gissa tillbehöret det ska bli av detta till grillmiddagen??

Måndagar är Olivia kocken medan Sebbe är på fotbollsträning (= lugn och ro med ett barn hemma i köket), tisdagar Micke, onsdagar Sebbe (medan Olivia spelar badminton) och torsdagar jag. Riktigt kul, särskilt barnen uppskattar det och framförallt äter bättre när de lagat själva, sätter betyg på maträtterna och lovordar varandra. Man måste smaka och man får inte muttra och säga att någons mat är äcklig. Micke är nästan lika nöjd med sig själv som barnen, tror jag hörde honom lovorda sina stuvade makaroner mellan varje tugga i går! Hehe.

IMG_2613

Dagens är min födelsedagstischa jag fick av Olivia när jag fyllde år <3 Saknar Vänner, tror ni det blir någon film eller reunion nångång? Hoppas!

Nu ska jag baka vitlöken en timma i ugnen och börja koka glacen. Ni hittar receptet HÄR. Hade egentligen tänkt bjuda på sallad i morgon men med dessa härliga varma soliga dagar som är på tillfälligt besök måste man ju nästan grilla.

KRAM

 1. Mamma M skriver:

  Bra upplägg, vi har testat det med att bestämmas varsin rätt och det funkar bra. Däremot kan det vara svårare att var och en lagar sin egen mat då vi har träningar varje dag och mer oregelbundna arbetstider. Den vuxna som kommer hem först får dra igång matlagning.
  Vore kul om du lägger upp er egen matsedel så som du gjort nu lite så och då. Gärna med recept. Har ni alltid stående dagar?

 2. Hej.
  Har din dotter kollat på någon serie? Försöker få igång min 11 åring här men jag har inte kommit på någon som hon kan tänkas passa för än.
  Vet att ni kollar en del serier , så fråga er känns som ett givet tips från er skulle gå hem😊👍
  Tack på förhand.

 3. Anette skriver:

  Kelsey Miller ”Vänner – I’ll be there for you”, det är kanske en bok du skulle gilla om du älskar serien. Hörde om den häromdagen.

  Kul idé med middagsuppdelningen, bådar gott inför framtiden 😉

 4. Hej, kopierar direkt ditt upplägg med ansvar för mat i familjen. Vi är också 4 st och barnen är 7 och 11. Tack för tips👍😊

  1. Kul! Gör vardagsmaten lite roligare! Lycka till 🙂 Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..