Våfflor – prick hur gott som helst

DSC_5727

Hej hej

Onsdagskocken (Sebbe) bjöd på frasvåfflor. Spelar ingen roll hur många recept jag testar, inget blir lika frasigt och gott som Ekströms pulver-våfflor 😉 (säkert mycket bättre att göra egna jag veeet, men ibland är man sugen på mindre nyttiga alternativ och då kan man väl äta det utan att skämmas tycker jag. Vi lagar det mesta från grunden annars, ett våffelkalas ibland gör nog ingen skada.

DSC_5736

Mjölk till våfflor eller pannkakor är det enda jag möjligen dricker mjölk till rakt upp och ner. Eller kanske till bullar också. Dricker ni mjölk i vuxen ålder? Jag har det dock mest i kaffet numera..

DSC_5739

Grädde, färska bär, sylt och socker. Hallon, björnbär, vinbär, passionsfrukt, jordgubbar och blåbär.

DSC_5740
DSC_5743

Det var faktiskt sååå himla gott! Man äter våfflor för sällan till middag. Försöker få in fler vegetariska middagar och pannkakor/våfflor är ju faktiskt en köttfri måltid som alla gillar här hemma. Det behöver inte vara så avancerat.

DSC_5756

KRAM

 1. Det är supergott med våfflor. På lördag åker vi till Klövsjö och åker skidor en vecka då blir det mycket våfflor. Jag dricker numera sällan mjölk, förutom till nybakade kanelbullar, pannkakor och våfflor.

 2. Ett tips från vår familj! Vi gräddar alltid samtidigt som vi äter, och får dem då frasiga direkt ur järnet. Sladdriga våfflor som staplats på hög gillar inte vi 🙂 Förstår inte varför inte alla gör så 😀

 3. Min pappa skämmer bort min son med Ekströms frasvåfflor, han har i en massa hemliga ingredienser också så det är stört omöjligt för mig att göra ”morfars våfflor” 😅

  Bästa våffelreceptet enligt mitt tycke är Ulla Winbladhs recept, https://www.koket.se/leila_lindholm/efterratter_och_godis/agg_och_mejeri/frasvafflor/
  Men de blir väldigt frasiga (vatten+fett+värme) så jag tycker att de passar bättre med salta tillbehör än söta! Och gärna ett glas champagne istället för mjölk!

  Tack för en härlig blogg!

 4. Jag dricker mjölk, i perioder riktigt mkt. Kan vara sååå gott! Särskilt mkt har jag druckit under graviditeterna, så det var väldigt jobbigt när äldsta sonen visade tecken på mjölkallergi och jag fick avstå mjölk typ ett halvår. Sen så har jag mjölk i både te och kaffe. Har dock i princip slutat dricka kaffe i samband med senaste graviditeten.

 5. Håller med, inga våfflor är så goda som Ekströms 😅 Jag ääääälskar mjölk men har kommit av mig senaste två åren, dricker det också mest i kaffet men jag MÅSTE ha mjölk till maten om det är korv med bröd eller korv med mos haha 😃

 6. Jag älskar mjölk! 🙂 Är dock laktosintolerant och har varit det i över 20 år och på den tiden gick det inte att få tag på god, laktosfri mjölk så jag har vant mig av att dricka mjölk till mat, gör det inte ens till ”mjölmat” och vande mig då även att dricka kaffe utan. Men nu när det finns god, laktosfri mjölk så dricker jag en del. Alltid ett glas eller två på kvällen och så klart till bullar. På morgonen gärna en stor latte (enda kaffet på dagen med mjölk, annars ska det vara svart) och jag har provat att byta min älskade mjölk mot div substitut för att jag tror min mage kanske skulle gilla det (havrevarianter och annat) men det funkar tyvärr inte för mig, tycker inte det smakar gott.

 7. Dricker aldrig mjölk – testa Oatly istället! Sååå gott i overnight oats och i kaffet. Mycket mer klimatsmart också!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..